Volledig scherm
Gianluca Scamacca. © Joep Leenen/Pro Shots

Vaker huur na mislukkingen binnen jeugdopleiding PSV

Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler van PSV gaf vandaag een reactie op de tegenvallende ontwikkelingen op het jeugdcomplex van PSV. De resultaten van de jongere PSV-teams zijn zeker niet slecht, maar toch stroomde er de afgelopen jaren niet veel talent door naar het eerste elftal van de club. Geen enkele speler die na 2013 doorstroomde, is erin geslaagd een basisplek te veroveren.
PSV had de afgelopen jaren een aantal buitenlandse talenten aan boord, waarvan bij binnenkomst de gedachte was dat zij het eerste elftal zeker zouden halen. Om uiteenlopende redenen is dit niet gelukt, al hield PSV aan een aantal spelers wel nog een transfersom over. Langeler pareerde de kritiek op de jeugdopleiding onder meer door te stellen dat sprake is van meer begeleiding van spelers buiten het veld. Bovendien gaf hij aan dat het lastig is om spelers die in het buitenland al een grote naam hebben en soms zelfs in een nationaal elftal spelen, rustig te houden. De vraag is of met name dit laatste punt ook in een risico-analyse vooraf wordt meegenomen. Technisch-tactische en mentale scouting is al een vak apart, maar wat nu aIs de entourage of familie ook erg onrustig is? Hoe groot is dan de kans dat de speler het geduld houdt om bij PSV te wachten op een kans?

Het verhaal van Langeler bevat een aantal valide argumenten. Toch lijkt het goed om de zaken nog eens goed onder de loep te nemen en te kijken of nieuwe teleurstellingen voorkomen kunnen worden. Is het misschien toch de scouting? Is de begeleiding niet toch te 'soft' of op sommige punten juist te streng? Langeler voerde in ieder geval aan dat PSV vaker dan voorheen buitenlandse spelers zal huren, alvorens ze een contract te geven en dat lijkt gezien het aantal mislukkingen geen overbodige maatregel.

poll

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
2095 stemmen