Volledig scherm
Marcel Brands. © Pro Shots

Wie reizen met PSV mee naar een trainingskamp, naast de spelers?

Wie lopen er afgezien van de spelers nou allemaal rond bij PSV, tijdens zo'n buitenlands trainingskamp? Die vraag wordt regelmatig gesteld door mensen die de club niet van dichtbij volgen, maar er wel alles over willen weten. De afgelopen jaren zijn nogal wat nieuwe gezichten tot de staf toegetreden en bovendien neemt PSV ook bij trainingskampen meerdere media-functionarissen mee, die zelf producties maken. Dat geldt ook al voor Jong PSV, waar eveneens twee medewerkers van het mediateam van PSV verblijven, naast een technische en medische staf. In het navolgende zal ik me verder beperken tot PSV 1, waar naast de spelersgroep van 26 voetballers ook 20 functionarissen meereisden en 2 mensen later komen.

Trainers, begeleiding, leidingHoofdcoach Phillip Cocu heeft in Jerez de la Frontera uiteraard zijn assistenten Ruud Brood en Chris van der Weerden meegenomen. Daarnaast is Ruud Hesp de keeperstrainer van PSV, Luc Nilis spitsentrainer en Egid Kiesouw fysiek trainer. Zij worden onder meer ondersteund door team-manager Mart van den Heuvel, perschef Thijs Slegers, video-analist Wim Rip en materiaalman Marcel Hover. Technisch manager Marcel Brands is eveneens van de partij. Algemeen directeur Toon Gerbrands arriveert vandaag, net als hoofd jeugdopleidingen Art Langeler, die overigens maar 1 dag op bezoek komt.

Medische stafPSV heeft tijdens het trainingskamp de beschikking over Ward van Zoest, medisch manager van TopSupport. Daarnaast zijn ook de fysiotherapeuten Cees van der Linden en Maarten Gozeling van de partij, net als masseur/verzorger Eddy Pepels.

Media-team

Naast Slegers heeft PSV ook de beschikking over redacteuren voor sociale media en de eigen website (PSV.nl), een cameraman en verslaggever. In totaal gaat het om vijf mensen. Naast dit kwintet reizen als gezegd nog twee medewerkers van PSV Media mee naar Jong PSV.

Buiten PSV om reisden voor de trainingsweek ook 4 journalisten en 1 supporter mee, die dagelijks op het (vrij toegankelijke) trainingsveld in Jerez de la Frontera staan. Toeschouwers waren er verder niet of nauwelijks. Het bescheiden legertje journalisten krijgt vrijdag nog enige uitbreiding.


poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (8%)
  • Oneens (92%)
731 stemmen