Dumfries
Volledig scherm
PREMIUM
Dumfries © BSR Agency

Aan Dumfries kan PSV zich optrekken

PSV heeft dit seizoen veel te danken aan Denzel Dumfries, die ook tegen Vitesse op een moeilijk moment de ommekeer inleidde. Niet met goed voetbal, maar met een dosis wilskracht.

Alle ingrediënten voor een nieuwe PSV-zeperd waren gistermiddag in Arnhem aanwezig, maar de ploeg van coach Ernest Faber hield tegen Vitesse het hoofd knap koel en nam ‘gewoon’ drie punten mee. Slecht spelen en toch winnen, het is soms lastig te verklaren waarom het de ene keer wel lukt en de andere keer niet. Faber kon alleen maar hopen dat zijn ploeg na een achterstand de rug zou willen rechten en zag een eenheid knokken om terug te komen. PSV deelde daarna zelf een klap uit via Cody Gakpo en bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Slechte wedstrijd, geweldig resultaat.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV