Volledig scherm
ANP

Aanval dun bezet bij PSV, nog geen versterking

EINDHOVEN - De aanval van PSV was voor de winterstop al hét zorgenkindje van de club. Met 25 goals in 17 eredivisieduels was PSV ongekend improductief. Uitgerekend die linie is door een verkoop van Luciano Narsingh en enkele blessures niet op orde bij de hervatting van de competitie.

PSV staat de komende weken open voor versterkingen, maar kan ook voor een oplossing uit eigen gelederen kiezen om Narsingh te vervangen, bijvoorbeeld via Luiz 'Beto' da Silva, die volgens media in Zuid-Amerika op de radar bij meerdere clubs staat. Of PSV kiest voor een 4-4-2-opstelling, nu Marco van Ginkel op het middenveld weer aan boord is.

Trainer Phillip Cocu kan niet meer over de 26-jarige Narsingh beschikken, nu hij is getransfereerd naar Swansea City. Donderdag rondden de partijen de deal na een medische keuring van Narsingh met het predikaat ‘geschikt’ af. De vleugelspits is niet de enige speler die Cocu moet missen. De van een knie-operatie herstellende Jürgen Locadia heeft nog meerdere weken nodig om in wedstrijdverband weer minuten te maken en daarnaast kampten Oleksandr Zinchenko (kuit) en Steven Bergwijn (knie) deze week met pijntjes. Bergwijn denkt echter inzetbaar te zijn.

PSV