Volledig scherm
Luuk de Jong © BSR/Soccrates

Aanvoerder De Jong trots op honderdste doelpunt: ‘Fantastisch in vijf seizoenen PSV’

De Jong kon niet anders dan tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin hij zelf een hattrick maakte en PSV Fortuna Sittard vooral in de tweede helft met gemak opzij zette: 5-0. ,,Dit geeft een lekker gevoel", zei hij voor de camera van FOX Sports.

PSV kwam snel op 1-0, maar kon ook na de tweede gele kaart van Essers na een half uur spelen de score niet uitbreiden. Toch was De Jong het niet eens met de bewering dat PSV in de eerste helft moeizaam liep. ,,We speelden gewoon goed. Zij krijgen ook een rode kaart omdat wij zo veel druk zetten. Alleen het slot van de eerste helft was wat slordig.”

Snel 3-0

In de tweede helft liepen de Eindhovenaren al snel uit naar 3-0, uiteindelijk werd het zelfs 5-0. ,,We hebben het goed uitgespeeld, met veel beweging. Dat ik zelf drie keer kan scoren is dan lekker. In zo'n wedstrijd ga je door.” Voor De Jong betekende zijn eerste goal deze wedstrijd zijn honderdste voor PSV. ,,Fantastisch dat ik dat in vijf seizoenen bij PSV bereikt heb.”

Blessure Bergwijn

De enige smet op de wedstrijd was de ogenschijnlijk ernstige kuitblessure van Steven Bergwijn, die er met een brancard af moest en naar het ziekenhuis is gebracht. ,,Zuur voor Stevie, hij is heel belangrijk voor ons team. Gelukkig hebben de invallers het vandaag ook heel goed gedaan.”

Bekijk hieronder de reactie van invaller Cody Gakpo:

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7823 stemmen