Volledig scherm
Ibrahim Afellay © BSR Agency

Afellay moet nog even pas op de plaats maken bij PSV

Veel supporters van PSV hoopten dat Ibrahim Afellay woensdag in het oefenduel van PSV met VfL Wolfsburg wedstrijdminuten zou maken. Zijn naam werd vanaf de tribunes gescandeerd, via het liedje ‘Wij willen Ibi zien’. Toch bleef de 33-jarige middenvelder aan de kant. 

Afellay legde donderdag via het clubkanaal van PSV uit waarom het nog even duurt voordat hij zijn debuut kan maken. Trainer Mark van Bommel had dat eerder al aangekondigd, door aan te geven dat PSV de teruggekeerde Afellay niet alleen fit wil hebben, maar vooral ook wil houden. 

Hij speelde zijn laatste officiële duel op 30 december 2017 en kende ook daarvoor al veel blessureleed. Momenteel heeft ‘Ibi’ dus al negentien maanden geen officiële wedstrijdminuten in de benen en is het vooral een kwestie van optrainen en het lichaam weer laten wennen aan de hoge intensiteit die nu eenmaal bij eredivisievoetbal hoort. Afellay traint al wel weer een tijdje volledig mee bij PSV 1, nadat hij eerst bij PSV onder 19 meetrainde. 

Wanneer hij zijn rentree kan maken, is op dit moment nog niet duidelijk. Al eerder gaven Van Bommel en Afellay aan dat er geen datum is geplakt op een mogelijke terugkeer. 

PSV