Volledig scherm
Ibrahim Afellay. © Irene Wouters

Afellay nam zelf contact op met PSV, geen gesprekken over contract

Ibrahim Afellay is de komende periode terug bij PSV. Hij gaat op individuele basis trainen aan de jeugdzijde. Op zijn eigen verzoek.

Ruim acht jaar na zijn vertrek is ‘Ibi’ dus terug in Eindhoven, waar hij de komende periode bij de jeugdopleiding gaat werken aan zijn herstel. Afellay wordt over drie weken 33 en denkt nog niet aan stoppen. In januari ontbonden hij en Stoke City zijn lopende contract bij de club uit het Championship, de tweede afdeling van Engeland. Daarna werd het stil rond de 53-voudig international, die met PSV contact opnam en waar de clubleiding instemde met zijn verzoek om onder begeleiding (van een fysiotherapeut) te kunnen trainen.

Afellay revalideert na veel blessures en hoopt nog eenmaal om klachtenvrij aan het voetballen te komen. Of dat bij PSV gaat gebeuren, is helemaal niet zeker. Uit de geste van PSV aan de viervoudig eredivisiekampioen kan namelijk niet worden afgeleid dat zijn voetbaltoekomst in Eindhoven ligt. Partijen hebben niet gesproken over een contract. Technisch manager John de Jong van PSV verklaarde gisteren dat het belangrijkste is dat het eerst belangrijk is dat Afellay fit wordt. Aangezien hij wordt gezien als 'kind van de club', was het voor PSV niet lastig om 'ja' te zeggen op zijn vraag. Dat hij aan de jeugdzijde traint, is wel een signaal dat hij voorlopig zeker niet in beeld is voor een plek bij de A-selectie.

Blessureleed

Afellay heeft in zijn carrière veel blessureleed gekend, maar ook fraaie successen beleefd. Na zijn vertrek bij PSV won hij met FC Barcelona bijvoorbeeld de Champions League. Ook bij Oranje maakte hij regelmatig een uitstekende indruk. Sinds 30 december 2017 is hij niet meer in een officieel competitieduel in actie gekomen. Een reeks blessures maakten dat hij de afgelopen jaren nooit gedurende een lange periode fit kon zijn. In de tijden waarin dat wel zo was, maakte hij toch nog een prima indruk.

  1. Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwinkel’

    Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwin­kel’

    Ibrahim Afellay is momenteel al een tijdje een bijzondere gast aan de jeugdzijde op trainingscomplex De Herdgang. Samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven werkte hij de afgelopen weken aan fysiek herstel, waarbij hij inmiddels de volgende stap heeft gezet. Afellay traint inmiddels volop mee met PSV onder 19, waar Ruud van Nistelrooy de coach is. Hij doet al mee aan positiespelen en nadert het einde van zijn revalidatie.

PSV