Volledig scherm
Ibrahim Afellay is terug op het trainingsveld bij PSV 1. © Robby Illham

Afellay traint al mee bij PSV: ‘Is zeker niet alleen voor de kleedkamer gehaald’

Ibrahim Afellay stond woensdag weer op het trainingsveld bij PSV 1, na 8,5 jaar afwezigheid. De middenvelder trainde ruim een uur volledig mee, nadat hij de afgelopen maanden bij PSV onder 19 al had getraind. Dat gebeurde onder leiding van Ruud van Nistelrooij en nu is Mark van Bommel zijn coach.

Afellay werkte bij PSV onder 19 ook samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven. Na veel blessureleed wilde de 33-jarige middenvelder nog een keer fit worden om een seizoen te kunnen knallen. Bij zowel PSV als hemzelf is inmiddels het vertrouwen ontstaan dat hij van waarde kan zijn voor de A-selectie. Hij tekende daarom voor een seizoen in Eindhoven. ,,Het is echt niet zo dat we hem vooral voor de kleedkamer erbij hebben gehaald”, zei trainer Mark van Bommel dinsdag al over de nieuwe aanwinst, die bijna negen jaar geleden bij PSV vertrok.

Het idee is niet dat Afellay direct weer zijn oude niveau van 2010 en 2011 te pakken heeft en weer international wordt. Het kind van de club speelde in december 2017 zijn laatste officiële duel en heeft de afgelopen jaren ongelooflijk veel fysieke tegenslag gekend. Enige aanpassingstijd is derhalve ingecalculeerd. ,,Ik heb met Ibrahim de nodige gesprekken gevoerd en daarin heb ik geconstateerd dat hij op veel gebieden en ook als mens gegroeid is”, zei Van Bommel ook nog.  

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV