Afellay zit vol ambitie, maar plakt nog geen datum op zijn rentree

VideoMet ambitie keek Ibrahim Afellay donderdag vooruit naar het nieuwe seizoen bij PSV. De 33-jarige middenvelder ondertekende zijn contract en sprak over zijn terugkeer. Hij is nog wel voorzichtig over de snelheid waarmee dat zou kunnen gaan: Afellay speelde in december 2017 zijn laatste officiële wedstrijd. 

,,Ik plak nog geen datum op mijn rentree, omdat ik al een lange periode niet gespeeld heb en zeker nog een aantal trainingen nodig heb. Ik wil geen speculaties en me vrij op mijn terugkeer kunnen richten”, aldus de kersverse PSV'er. In eerste instantie trainde hij bij PSV onder 19 en nu dus weer bij het eerste elftal. ,,Er is op een aantal fronten veel veranderd bij PSV, met name als je kijkt naar de professionaliteit. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding en data. Tegelijkertijd is het een club waar mensen al heel lang werken en dat maakt de aanpassing makkelijk. Dit is de omgeving waar ik ben opgegroeid als speler en voor mij was het dus vanzelfsprekend om hier te revalideren.”

Zijn blessureperiode was af en toe een lijdensweg, erkende 53-voudig international Afellay. ,,Ja, het was soms zwaar. Toch heb ik altijd het geloof gehouden dat ik kon terugkeren. Over mijn plek in het elftal hebben we het gehad, maar het zal soms misschien ook afhangen van de tegenstander hoe ik kan spelen. Het kan eventueel ook hangend aan de zijkant.”

Volledig scherm
Ibrahim Afellay ondertekende donderdag zijn contract bij PSV, rechts naast hem technisch manager John de Jong. © PSV
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV