Volledig scherm
Heurelho Gomes na het laatste fluitsignaal van Watford © BSR Agency

Afscheid met succes en tranen voor Heurelho Gomes bij Watford

Heurelho Gomes (38) heeft zaterdagmiddag in tranen afscheid genomen van het thuispubliek van Watford. De voormalig PSV-doelman speelde vermoedelijk zijn laatste thuisduel op Vicarage Road en bereikte met zijn club de halve finales van het toernooi om de FA Cup. Gomes nam na het duel geëmotioneerd afscheid van het veld. 

‘O Golero Grande’ heeft momenteel geen basisplaats meer en kreeg wel speeltijd in de bekerstrijd, waarin Watford zaterdag met 2-1 won van Crystal Palace. De halve finales worden gespeeld op Wembley. Onder meer Manchester United, Manchester City en Brighton & Hove Albion (de ploeg van Jürgen Locadia en Davy Pröpper) zitten nog in het toernooi. 

Gomes speelt sinds 2014 bij Watford en de kans is groot dat hij er na dit seizoen mee stopt. Zijn contract loopt af. Daarvoor stond hij zes jaar onder contract bij Tottenham Hotspur, dat hem eenmaal verhuurde aan Hoffenheim. Tussen 2004 en 2008 speelde Gomes bij PSV, waar hij vier keer achter elkaar kampioen werd en vaak een uitmuntende indruk maakte. 

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV