Afscheidnemende Daniel Schwaab spreekt van lastige beslissing: ‘Heb uiteindelijk voor mijn familie gekozen’

videoPSV heeft er alles aan gedaan om Daniel Schwaab (30) aan boord te houden, maar desondanks kiest de Duitse verdediger ervoor om terug te keren naar Duitsland. ,,Het was heel lastig, ik heb er ook heel lang over nagedacht. Ik heb uiteindelijk niet tégen PSV gekozen, maar vóór mijn familie.”

Hij zat nog samen met de club om tafel om te kijken of een eventueel langer verblijf er op de een of andere manier toch in zat. Dat lukte uiteindelijk niet, dus stond het duel met  Heracles (3-1 zege) vooral in het teken van het afscheid van Schwaab, die in drie seizoenen uitgroeide tot een gewaardeerde kracht. Zijn hoogtepunt? ,,Daar hoef ik niet lang over na te denken. Het kampioenschap in eigen huis tegen de grote tegenstander Ajax (in 2018, red.). Als je een boek wil schrijven, doe je dat zo. Dat was het mooiste moment van mijn carrière”, zegt Schwaab. 

Hij keert met zijn familie terug naar Duitsland. De kans is aannemelijk dat zijn toekomst als voetballer daar ook ligt. Momenteel weet Schwaab nog niet wat hij gaat doen. ,,Dat zullen we de komende weken zien. Ik voel me nog goed. Als er een goede optie is, zal ik zeker doorgaan met voetballen.” Greuther Fürth wordt als mogelijke club genoemd. Anders ligt er voor de afgestudeerd econoom vast nog wel een andere uitdaging in het verschiet. 

Geen goed seizoen

Het steekt de sportman in Schwaab wel dat hij geen afscheid neemt als landskampioen. ,,Dat zit diep, we waren er dichtbij en hadden het in eigen handen. Uiteindelijk hebben we het zelf weggegeven, ondanks dat we heel veel punten hebben gehaald. Ajax heeft ook een heel goed seizoen gespeeld”, wist de Duitser. Of het ook een mislukt seizoen is? ,,Als je geen prijs haalt, is het geen goed seizoen. We hebben wel laten zien dat er heel veel mogelijk is, de eerste seizoenshelft hebben we denk ik heel goed gevoetbald, met een prima idee ook. De tweede seizoenshelft was dat soms iets moeilijker, ging het niet meer vanzelf en moesten we echt hard werken”, ziet hij. 

Het zijn overpeinzingen die de komende weken vast nog weleens voorbij schieten. Net als zijn drie seizoenen bij PSV, waar Schwaab vooral warme gevoelens aan over heeft gehouden. Of we hem ooit nog terugzien, al dan niet als supporter? ,,Ik sluit dat zeker niet uit. Misschien kom ik elk jaar nog wel een keertje terug”, besluit Schwaab. 

Volledig scherm
Daniel Schwaab nam afscheid bij PSV. © BSR Agency

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7669 stemmen