Volledig scherm
Sjaak Swart.

Ajax-coryfee Sjaak Swart hekelt spel van PSV

Ajax-coryfee Sjaak Swart heeft via het televisiekanaal van De Telegraaf in aanloop naar Ajax-PSV van zondag kritiek geleverd op het spel van PSV. Volgens de voormalig topvoetballer speelt PSV thuis op een manier die niet bij de club past. 

,,Zo sterk spelen ze niet. Ze hebben de laatste wedstrijden heel veel geluk gehad. Dat hoort bij voetbal, maar een keer zullen ze ook een tik krijgen. Die tik moeten ze nu krijgen door Ajax", zo zegt Swart, die nog even doorgaat.  ,,Als je thuis speelt, voor je eigen publiek, op de counter. Dat hoort toch niet bij PSV? Ik hoor altijd een trainer na afloop zeggen dat ze niks hebben weggeven. Het gaat erom dat ze wel wat weggeven en dat ze ook wat pakken. Maar in Eindhoven vinden ze alles best. Hoe ze winnen maakt niet uit, al is het nog zo slecht, dan staan ze te juichen."

Swart hoopt op een strijdbaar Ajax, aanstaande zondag. ,,PSV is kwetsbaar, Ajax is kwetsbaar, dus ik verwacht van Ajax heel veel strijd. Misschien soms wel een keer over het randje. Van Ajax wil ik zondag zien dat ze het gras opvreten."

PSV kan Ajax zondag al zo goed als zeker uitschakelen voor de titelstrijd als het in de Johan Cruijff Arena weet te winnen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV