Volledig scherm
Steven Bergwijn met PSV-trainer Mark van Bommel © Pim Ras Fotografie

Ajax zet zijn zinnen op PSV’er Bergwijn, maar moet diepe zakken hebben voor afkoop contract

Ajax heeft zijn zinnen gezet op een overname van Steven Bergwijn. Volgens bronnen binnen Ajax heeft diens zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigd dat er contacten zijn geweest met Marc Overmars, de technische baas van de Amsterdamse club. 

In hoeverre PSV al op de hoogte is van de interesse, is nog onbekend. Bergwijn heeft in Eindhoven nog een contract tot 2022 en moet daarom bij een vertrek vele tientallen miljoenen opleveren. De club rekende er eerder dit jaar op dat hij nog meer gaat opleveren dan de pakweg 35-40 miljoen euro die Hirving Lozano zou kunnen opbrengen. 

Voor Ajax gelden in Eindhoven bij een overname van een speler andere prijzen dan voor andere partijen. PSV zal niet tegen marktconforme prijzen spelers naar Amsterdam laten vertrekken en daarmee de grote nationale concurrent sterker maken. 

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen