Volledig scherm
Albert Gudmundsson is momenteel de man in vorm bij Jong PSV. © Thomas Bakker

Albert Gudmundsson krijgt zijn zin nog niet

EINDHOVEN - Natuurlijk was het afgelopen week bij Jong PSV de week van Albert Gudmundsson (19). 

De middenvelder raakte sinds zijn hattrick tegen Fortuna Sittard in september niks meer en scoorde vorige week ineens vijf keer in vier dagen. Vrijdagavond mag hij in Sittard met zijn ploeggenoten proberen het kunstje nog eens over te doen. Met de goalgetter van de afgelopen twee thuisduels in de gelederen moet Jong PSV in Limburg de derde plek in de eerste divisie zien te verdedigen. 

De IJslander kreeg na zijn handvol treffers deze week geen invitatie om mee te trainen bij het eerste elftal, waar wel de Jong PSV'ers Sam Lammers, Dante Rigo, Damian van Bruggen, Pablo Rosario en Matthias Verreth aansloten. Ondanks het uitvallen van Marco van Ginkel bleef Gudmundsson 'gewoon' bij het team van Pascal Jansen op het trainingsveld. De jongeling zelf hoopte vorige week na zijn goals op een snelle uitnodiging van PSV 1, maar die is dus uitgebleven. 

Gudmundsson maakte onlangs zijn debuut voor het nationale team van IJsland, dat op de FIFA-ranglijst hoger staat dan Nederland.  Voor het eerste elftal van PSV heeft hij nog nooit een seconde gespeeld, al sloot hij wel een paar keer aan bij de trainingen. Zijn situatie is daarmee enigszins vergelijkbaar met die van Luiz 'Beto' da Silva, die in januari bij PSV vertrok. De Peruaan was al international voor zijn land, maar kwam niet verder dan duels bij Jong PSV. 

Bij Jong PSV speelt Gudmundsson regelmatig op het middenveld, maar hij kan ook aan de zijkanten voorin uit de voeten. Vooral in zijn verdedigende taken moet Gudmundsson groeien, klinkt het bij PSV. De man in vorm staat nog tot volgend seizoen onder contract, waarbij PSV een optie heeft bedongen om het met een jaar te verlengen. Gudmundsson scoorde dit seizoen negen keer voor Jong PSV, topscorer Sam Lammers staat op vijftien goals. 

Vermoedelijke opstelling Jong PSV: Van Osch, Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Carolina; Rosario, Rigo, Rommens; Gudmundsson, Lammers, Paal

PSV