Volledig scherm
ANP

Alleen bij 'gekkigheid' nog vertrek Pröpper

EINDHOVEN - Bij PSV wordt niet of nauwelijks meer gerekend op een vertrek van Davy Pröpper naar Zenit Sint-Petersburg. Hij mag alleen bij 'gekkigheid' in de vorm van een extreem hoog bod weg van de clubleiding. Daarmee wordt een bod bedoeld dat in ieder geval behoorlijk boven de eerdere en afgewezen bieding uitkomt, die neerkomt op pakweg 15 tot 17 miljoen euro. Een concreet bedrag van de eerdere aanbieding van Zenit is enigszins lastig aan te geven, aangezien er bij dit soort transfers naast een contant bedrag ook bonussen in het spel zijn. Die hebben onder meer te maken met de vraag of Zenit in de toekomst de groepsfase van de Champions League bereikt.

Het is niet uit te sluiten dat de Russen nog iets zullen proberen, maar tot maandagavond hebben ze niets meer van zich laten horen.

PSV moet in principe tot en met 24 februari rekening houden met mogelijke biedingen uit Rusland, maar kan zelf na dinsdagavond geen versterkingen meer aantrekken. Dat heeft invloed op de opstelling van de Eindhovenaren en de kans op een vertrek van Pröpper wordt daarmee na 31 januari wel heel klein. Zolang PSV in de titelrace is, zal de club alles op alles zetten om Pröpper te behouden voor de club. Bovendien wilde Zenit in eerste instantie snel zakendoen omdat de ploeg start met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
Naast dit alles geldt dat Pröpper in geval van een akkoord tussen Zenit en PSV ook nog zelf rond zou moeten komen met de Russen.

PSV