'Als dit nog even doorgaat, is het seizoen naar de vaantjes’

PollVijf duels op rij in alle competities wist PSV al niet meer te winnen dit seizoen. Tegen LASK Linz ging het donderdagavond gigantisch mis waardoor PSV op dit moment de derde plek bezit in de groepsfase van de Europa League. Die geeft geen recht op kwalificatie voor de knock-outfase. ,,Als dit nog even doorgaat, is het seizoen naar de vaantjes”, concludeerde PSV-watcher Rik Elfrink.

Want niet alleen in Europees verband loopt PSV achter de feiten aan. In de Eredivisie bezit de ploeg ook de derde plek en is de achterstand op landskampioen Ajax opgelopen tot acht punten. Zondagmiddag gaat PSV op bezoek bij Willem II. ,,De crisis bij PSV begint heel zorgwekkende vormen aan te nemen. Wat er in deze tweede helft gebeurde, dat is eigenlijk onvoorstelbaar”, doelde Elfrink op de 45 minuten waarin PSV vier tegentreffers om de oren kreeg.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen

,,Dit was echt ongelofelijk. Er zat helemaal geen voetbal meer in de ploeg. De keeper die geen ballen meer pakt, een aanvoerder die het team niet bij de hand kan nemen, aanvallers die niet leveren op het moment dat andere spelers geblesseerd zijn, de verdediging was ook weer zo lek als een mandje. Dit was echt heel slecht wat PSV hier heeft laten zien.”

Bekijker hieronder ook de reactie van PSV’er Daniel Schwaab.

Volledig scherm
© ANP Sport

PSV