'Als dit nog even doorgaat, is het seizoen naar de vaantjes’

PollVijf duels op rij in alle competities wist PSV al niet meer te winnen dit seizoen. Tegen LASK Linz ging het donderdagavond gigantisch mis waardoor PSV op dit moment de derde plek bezit in de groepsfase van de Europa League. Die geeft geen recht op kwalificatie voor de knock-outfase. ,,Als dit nog even doorgaat, is het seizoen naar de vaantjes”, concludeerde PSV-watcher Rik Elfrink.

Want niet alleen in Europees verband loopt PSV achter de feiten aan. In de Eredivisie bezit de ploeg ook de derde plek en is de achterstand op landskampioen Ajax opgelopen tot acht punten. Zondagmiddag gaat PSV op bezoek bij Willem II. ,,De crisis bij PSV begint heel zorgwekkende vormen aan te nemen. Wat er in deze tweede helft gebeurde, dat is eigenlijk onvoorstelbaar”, doelde Elfrink op de 45 minuten waarin PSV vier tegentreffers om de oren kreeg.

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9891 stemmen

,,Dit was echt ongelofelijk. Er zat helemaal geen voetbal meer in de ploeg. De keeper die geen ballen meer pakt, een aanvoerder die het team niet bij de hand kan nemen, aanvallers die niet leveren op het moment dat andere spelers geblesseerd zijn, de verdediging was ook weer zo lek als een mandje. Dit was echt heel slecht wat PSV hier heeft laten zien.”

Bekijker hieronder ook de reactie van PSV’er Daniel Schwaab.

Volledig scherm
© ANP Sport
 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9891 stemmen