Volledig scherm
Thomas Deng. © Joep Leenen/Pro Shots

Amper spelende Jong PSV'er Deng rond de winterstop met PSV om tafel

EINDHOVEN - Opnieuw blijkt dat een jonge speler uit een verre voetbalcultuur moeite heeft om het voor Jong PSV vereiste niveau te bereiken. Voor Thomas Deng (19) uit Australië zijn het lastige maanden. De verdediger kwam afgelopen zomer over van Melbourne Victory, maar kwam nauwelijks in actie: 1 minuut in 13 wedstrijden in de eerste divisie bij Jong PSV. PSV huurde hem, met de mogelijkheid om Deng daarna een contract aan te bieden.

Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler, tevens bondscoach van Jong Oranje, geeft aan dat PSV rond de winterstop bekijkt of aan het huurtraject een vervolg wordt gegeven. „Laat ik vooropstellen dat op de inzet en mentaliteit van Thomas niets aan te merken is. Hij speelt alleen wel bij een prestatie-elftal en ook bij Jong PSV staan de beste elf spelers op het veld. Er is in het betaald voetbal geen trainer te vinden die het anders zou doen. Hij hoorde tot nu toe niet in de basis, ook omdat de concurrentie in de verdediging hevig is. We zijn content dat Jordy de Wijs veel minuten in de eerste divisie heeft gemaakt.”
Het gaat bij Deng niet zozeer om een fysieke aanpassing, maar veel meer om technische en tactische aandachtspunten. „Ik verwacht dat er nog wel een kans voor hem komt en ook voor Thomas geldt dat hij iedere training als een wedstrijd kan zien.”
PSV kiest er na het echec met het Balkan kwartet (Boljevic, Cmiljanic, Rudovic, Lukovic) voor om spelers uit verre competities eerst te huren en dan pas voor enkele jaren te binden. „Dat is ook de reden dat een overgang wel eens misloopt, als wij geïnteresseerd zijn in een speler en per se eerst willen huren. Exceptionele talenten trekken we wel aan.” PSV en ook een speler hebben er niets aan als een jarenlang contract al na een half seizoen een loden last voor beide partijen blijkt te zijn, is wat Langeler wil zeggen. „We hebben in het verleden leergeld betaald.”

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1777 stemmen