Volledig scherm
Het amputatieteam van PSV won van Royal Antwerp FC © PSV

Amputatieteam van PSV speelt eerste wedstrijd en wint in Antwerpen

PSV is dit jaar gestart met een zogeheten amputatieteam en dat blijkt te voorzien in een grote behoefte. Inmiddels kunnen daardoor 22 mensen die een amputatie moesten ondergaan onder de vlag van PSV sport bedrijven. PSV ondersteunt het team via de PSV Foundation en doet dat onder meer in samenwerking met de Stichting Amputatievoetbal Nederland. 

De club wil de naamsbekendheid van de sport vergroten, zo meldt PSV op de eigen website. Afgelopen zondag vond voor de eerste keer een wedstrijd plaats, tegen Royal Antwerp FC. Ook de Belgen zijn gestart met een amputatieteam, waarbij spelers zich op het veld kunnen voortbewegen met behulp van krukken. PSV won in Antwerpen met 4-0 en boekte zo de eerste zege ooit in het amputatievoetbal. 

De PSV’ers trainen in principe iedere woensdag op de velden van de PSV Foundation in Tongelre, te Eindhoven. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV