Volledig scherm
Het amputatieteam van PSV won van Royal Antwerp FC © PSV

Amputatieteam van PSV speelt eerste wedstrijd en wint in Antwerpen

PSV is dit jaar gestart met een zogeheten amputatieteam en dat blijkt te voorzien in een grote behoefte. Inmiddels kunnen daardoor 22 mensen die een amputatie moesten ondergaan onder de vlag van PSV sport bedrijven. PSV ondersteunt het team via de PSV Foundation en doet dat onder meer in samenwerking met de Stichting Amputatievoetbal Nederland. 

De club wil de naamsbekendheid van de sport vergroten, zo meldt PSV op de eigen website. Afgelopen zondag vond voor de eerste keer een wedstrijd plaats, tegen Royal Antwerp FC. Ook de Belgen zijn gestart met een amputatieteam, waarbij spelers zich op het veld kunnen voortbewegen met behulp van krukken. PSV won in Antwerpen met 4-0 en boekte zo de eerste zege ooit in het amputatievoetbal. 

De PSV’ers trainen in principe iedere woensdag op de velden van de PSV Foundation in Tongelre, te Eindhoven. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen