Volledig scherm
Angeliño en Lionel Messi na PSV-FC Barcelona, eind vorig jaar in de groepsfase van de Champions League. © Pim Ras Fotogtrafie

Angeliño gaat vanuit PSV terug naar Manchester City

Linksback Angeliño staat op het punt om PSV te verruilen voor Manchester City. De Britten hebben bij zijn management en PSV aangegeven hem terug te willen kopen en doen dat om hun eigen selectie op peil te brengen. Voor de 22-jarige Spanjaard ligt een plekje in de A-kern in het verschiet. 

Tal van clubs hebben belangstelling voor hem, maar op dit moment is het plan dat ‘City’ hem in Manchester houdt. PSV incasseert 12 miljoen euro als de geplande verkoop wordt uitgevoerd. Verhalen in Engeland dat het slechts 6 miljoen zou zijn, worden vanuit alle kampen met klem tegengesproken. Een transfer is nog niet honderd procent zeker, omdat Manchester City nog wel groen licht moet geven. Verwacht wordt dat dit snel gaat gebeuren. 

PSV heeft een jaar ‘plezier’ van Angeliño gehad, maar moet nu dus dulden dat hij voor een beperkt bedrag terugkeert naar Engeland. Daar staat tegenover dat de Eindhovenaren hem in 2018 voor een fors lager bedrag dan de oorspronkelijk vraagprijs van tien miljoen euro konden inlijven. PSV betaalde iets meer dan de helft. Daarnaast was het überhaupt de vraag of Angeliño naar Eindhoven was gekomen als PSV de terugkoopgarantie niet wilde toestaan. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV