Volledig scherm
José Angelino van Tottenham Hotspur in duel met Harry Kane. © EPA

Angelino speelt zichzelf in de kijker en krijgt nieuwe uitnodiging voor Jong Spanje

Met goede optredens bij PSV heeft José Angelino zich opnieuw bij de selectie van Jong Spanje gespeeld. Bondscoach Luis de la Fuente Castillo heeft hem voor de tweede keer opgenomen in de beloftenploeg, waar hij vorige maand zijn debuut maakte. 

Voor Angelino zelf zijn het bij PSV drukke, maar waardevolle weken met wisselende resultaten geweest. De linksback liet met zijn drang naar voren in alle wedstrijden een goede indruk achter en staat defensief steeds beter zijn mannetje. Van nature is de jonge Spanjaard geen speler die van verdedigen houdt, maar hij onderscheidde zich desondanks met een aantal goede defensieve ingrepen. In alle nationale spelersklassementen scoort hij goed en met PSV verloor hij in de eredivisie nog geen punt. 

Angelino wil dit seizoen dolgraag zijn eerste kampioenschap pakken met PSV, liet hij onlangs weten in een interview met de NOS. 

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV