Volledig scherm
Angelino in actie in zijn laatste duel voor PSV. © BSR/SOCCRATES

Angeliño tekent volgende week bij Manchester City

De transfer van linksback Angeliño naar Manchester City gaat gewoon door. Dat stellen bronnen in zijn omgeving in reactie op berichtgeving vanuit Engeland dat Pep Guardiola zou overwegen om hem nog niet aan de A-selectie van de Britten toe te voegen. Hij tekent volgende week in Engeland en sluit aan het eind van de week aan bij de eerste trainingen van de ploeg. 

Manchester City maakt gebruik van een terugkooprecht en betaalt ongeveer 12 miljoen euro aan PSV. Daarmee maken de Eindhovenaren een fraaie winst, nadat ze Angeliño voor een relatief laag bedrag konden oppikken. Wel is de winst gelimiteerd, omdat de marktwaarde van Angeliño een stuk hoger ligt dan het genoemde bedrag. Dat risico calculeerde de club vorig jaar in, waarbij is meegewogen dat PSV nu ook een seizoen ‘plezier’ van hem heeft gehad. Angeliño had bij PSV nog een contract tot midden 2023. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV