Angelino in actie in zijn laatste duel voor PSV.
Volledig scherm
Angelino in actie in zijn laatste duel voor PSV. © BSR/SOCCRATES

Angeliño tekent volgende week bij Manchester City

De transfer van linksback Angeliño naar Manchester City gaat gewoon door. Dat stellen bronnen in zijn omgeving in reactie op berichtgeving vanuit Engeland dat Pep Guardiola zou overwegen om hem nog niet aan de A-selectie van de Britten toe te voegen. Hij tekent volgende week in Engeland en sluit aan het eind van de week aan bij de eerste trainingen van de ploeg. 

Manchester City maakt gebruik van een terugkooprecht en betaalt ongeveer 12 miljoen euro aan PSV. Daarmee maken de Eindhovenaren een fraaie winst, nadat ze Angeliño voor een relatief laag bedrag konden oppikken. Wel is de winst gelimiteerd, omdat de marktwaarde van Angeliño een stuk hoger ligt dan het genoemde bedrag. Dat risico calculeerde de club vorig jaar in, waarbij is meegewogen dat PSV nu ook een seizoen ‘plezier’ van hem heeft gehad. Angeliño had bij PSV nog een contract tot midden 2023. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV