Volledig scherm
Armando Obispo eerder dit seizoen, tegen NEC. © Thomas Bakker

Armando Obispo viert terugkeer bij Jong PSV met zege

Hij was drie keer afwezig, wegens interlandverplichtingen en een plek op de bank bij PSV 1, maar Armando Obispo keerde vrijdag weer terug bij de wedstrijdselectie van Jong PSV. 

Drie keer verloor Jong PSV zonder hem, maar nu stond tegen RKC weer een 3-2 zege op het bord. "We hebben twee goals weggegeven en daar moeten we kritisch op zijn", vond de aanvoerder van het vlaggenschip op De Herdgang. "Dankzij een paar goed uitgespeelde goals hebben we de punten toch gepakt."

Sterkhouder

Obispo is op dit moment met PSV in gesprek over een langdurige verbintenis. PSV wil de captain van het beloftenteam heel graag aan boord houden en ziet in hem een sterkhouder voor de toekomst. Obispo zelf concentreert zich vooral op het sportieve aspect en maakte in het duel met RKC weer een goede indruk. Samen met debutant Jordan Teze vormde hij het hart van de verdediging. Teze kreeg een kans omdat hij goed presteert bij PSV onder 19, het team van Mark van Bommel. Anderzijds had Jong PSV ook dringend behoefte aan een extra centrale verdediger op rechts, omdat het eerder dit seizoen defensief niet altijd goed stond. Obispo: "De goals mogen niet vallen, maar ik vond het opnieuw prettig om met Jordan samen te spelen. Dat doen we al elf jaar, dus zo nieuw was het voor ons in ieder geval niet", zo besloot hij met een glimlach. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2424 stemmen