Volledig scherm
Aziz Behich © BSR Agency

Aziz Behich vertrekt van PSV naar Basaksehir

Aziz Behich vertrekt na een jaar alweer bij PSV. De linksback kwam vorig jaar naar Eindhoven, maar wist geen basisplek af te dwingen. De 28-jarige verdediger gaat naar Basaksehir in Istanbul. De nummer twee van Turkije keurt hem vandaag, waarna Behich zijn contract kan ondertekenen. Zijn zaakwaarnemer Mikkel Beck bevestigt dat hij gekeurd wordt. 

Hoeveel de Australisch international gaat opleveren, is nog niet bekendgemaakt. Aangenomen mag worden dat het in ieder geval om en nabij de 1 miljoen euro zal zijn. Vorig jaar kwam Behich voor ongeveer anderhalf miljoen euro naar PSV. Hij had een prima reputatie in Turkije opgebouwd, maar wist in Eindhoven nooit te overtuigen en was kanonnenvoer voor de sterke José Angelino, die nimmer ter discussie stond. 

Saillaint is dat PSV in de tweede voorronde van de Champions League kan stuiten op Basaksehir, als Arsenal de Europa League wint. In dat geval is de kans eenderde dat Behich zijn ex-ploeggenoten van PSV tegenover zich krijgt. LASK Linz en Viktoria Plzen zijn in dat geval de andere ploegen waaraan PSV gekoppeld kan worden. 

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9151 stemmen