Volledig scherm
Aziz Behich © BSR Agency

Aziz Behich vertrekt van PSV naar Basaksehir

Aziz Behich vertrekt na een jaar alweer bij PSV. De linksback kwam vorig jaar naar Eindhoven, maar wist geen basisplek af te dwingen. De 28-jarige verdediger gaat naar Basaksehir in Istanbul. De nummer twee van Turkije keurt hem vandaag, waarna Behich zijn contract kan ondertekenen. Zijn zaakwaarnemer Mikkel Beck bevestigt dat hij gekeurd wordt. 

Hoeveel de Australisch international gaat opleveren, is nog niet bekendgemaakt. Aangenomen mag worden dat het in ieder geval om en nabij de 1 miljoen euro zal zijn. Vorig jaar kwam Behich voor ongeveer anderhalf miljoen euro naar PSV. Hij had een prima reputatie in Turkije opgebouwd, maar wist in Eindhoven nooit te overtuigen en was kanonnenvoer voor de sterke José Angelino, die nimmer ter discussie stond. 

Saillaint is dat PSV in de tweede voorronde van de Champions League kan stuiten op Basaksehir, als Arsenal de Europa League wint. In dat geval is de kans eenderde dat Behich zijn ex-ploeggenoten van PSV tegenover zich krijgt. LASK Linz en Viktoria Plzen zijn in dat geval de andere ploegen waaraan PSV gekoppeld kan worden. 

PSV