Volledig scherm
Bart Ramselaar, hier op archiefbeeld, scoorde twee keer tegen NEC. © Thomas Bakker

Bart Ramselaar dwingt respect af bij Jong PSV: 'Op en top prof'

Het zou misschien wel heel normaal moeten zijn, maar in de praktijk is het niet altijd zo. Voor spelers die bij PSV in de basis stonden, international waren en daarna (tijdelijk) verhuizen naar Jong PSV, is het niet altijd eenvoudig om de beloftenploeg bij de hand te nemen. 

De technische staf van Jong PSV was vrijdagavond onder de indruk van wat Bart Ramselaar (22) voor, tijdens en na het duel met NEC liet zien. ,,Bart is een op en top prof", zei trainer Dennis Haar onder meer. Ramselaar was de grote animator bij de beloftenploeg, die via een spectaculaire remise een punt binnen wist te slepen, nadat een 2-4 voorsprong in extremis alsnog werd verspeeld. Ramselaar (goed voor twee van de vier goals) was in de slotfase net gewisseld, nadat hij de afgelopen periode nauwelijks had gespeeld. 

Transfer

De Amersfoorter kende deze zomer door een aantal veranderingen in de A-ploeg niet de meest eenvoudige periode bij PSV. Vorig jaar had hij bij de landskampioen meestal een basisplek en dit seizoen kwam hij nog maar 28 wedstrijdminuten in actie. Trainer Mark van Bommel kiest bij PSV 1 voor een systeem met een 'nummer 10', met twee verdedigende middenvelders, waarbij Ramselaar het veld moest ruimen ten koste van bijvoorbeeld Pablo Rosario en Dante Rigo. Een transfer leek de meest logisch optie, maar kwam niet tot stand. ,,Ik ben dan inderdaad geen speler die raar gaat doen of zo", zei Ramselaar erover. ,,Dat past niet bij me. Ik zie iedere wedstrijd als een kans, speel voor PSV en doe alles om de club te helpen. Zaterdag zal ik er ook tegen ADO bij zijn en dus probeer ik na vanavond weer goed te herstellen en als de trainer me nodig heeft, ben ik er."

Knop omzetten

Ramselaar wist donderdag dat hij ging spelen tegen NEC. ,,Dit is gewoon een eredivisieduel, met een ploeg die in deze ambiance ook in de eredivisie kan spelen. Het is hartstikke zonde dat wij deze wedstrijd op het laatst nog weggegeven hebben. Dat mag niet gebeuren, als je in de slotfase op 2-4 komt. Zelf kan ik terugkijken op een mooie pot." Ramselaar wilde zichzelf niet op de borst kloppen, maar vindt wel dat hij in de top van de eredivisie kan spelen. ,,Dit is niet mijn niveau", zei hij over het duel in de eerste divisie. ,,Dan nog moet je snel de knop omzetten en lekker gaan voetballen. Dat heb ik geprobeerd en ik wilde dat ook overbrengen op het team. Jammer van die slotfase, maar we hebben het hier een van de beste ploegen in de eerste divisie moeilijk gemaakt."

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen