Volledig scherm
Gastón Pereiro in het duel met Vitesse, waarin hij nog wel een grote kans miste. © ANP Pro Shots

Basisplek Pereiro blijkt vooralsnog garantie op succes bij PSV

Een volledige verklaring voor het succes van PSV is het niet, maar de nieuwe positie van Gastón Pereiro in het elftal (vaak op nummer 10) heeft PSV dit seizoen vooralsnog veel goeds gebracht. Onder meer in het thuisduel met Feyenoord was hij belangrijk voor PSV, door de enige goal te maken. 

Met de Uruguayaan in de basis (tien keer) won PSV alle duels. Kwam hij in het veld als invaller (drie keer), dan verloor PSV. Opvallend is ook dat Pereiro na zijn tien basisplekken liefst negen keer is gewisseld. Maar een duel speelde hij uit: PSV-AZ, oftewel het eerste duel in de competitie. Pereiro wordt dit seizoen niet alleen geroemd om zijn goals, maar speelde (bijvoorbeeld bij FC Utrecht) ook een grotere rol in de tactische formule van PSV. Hij is meer betrokken bij het spel en oogt dit seizoen tot nu toe minder wisselvallig. Overigens miste hij in een aantal wedstrijden nog een paar grote kansen. 

Pereiro wordt bij PSV nu gebruikt als creatieve middenvelder, al kan hij ook op de flanken uit de voeten. Hij werd daar vorig jaar zelfs topscorer van PSV, met 10 goals.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2390 stemmen