Volledig scherm
Timo Baumgartl © BSR Agency

Baumgartl blij met komst Schwaab

Timo Baumgartl begint zich al thuis te voelen in Eindhoven en is content met de komst van zijn landgenoot en oud-ploegmakker Daniel Schwaab, vertelde hij na PSV-ADO van zondag. 

De nieuwe PSV’er begreep in eerste instantie niet waarom het in de beginfase van PSV-ADO zo stil was. Was dit nou de sfeer in het Philips Stadion waarover hij zoveel had gehoord? De fanatieke supporters waren vanwege het late aanvangstijdstip uit protest twintig minuten stil en gingen daarna los. ,,Toen merkte ik dat de atmosfeer hier inderdaad heerlijk is om te voetballen”, aldus de 23-jarige nieuweling. 

Hij is de opvolger van zijn voormalige Duitse ploeggenoot Daniel Schwaab, die inmiddels weer terug is bij PSV. Hoe heeft Baumgartl dat ervaren? ,,Heel positief”, zegt hij. ,,Voor mij is Daniel een grote speler, omdat hij veel heeft meegemaakt. Hij heeft met PSV ook al een titel gewonnen. Toen ik bij Stuttgart bij de selectie kwam, was hij een van de belangrijke spelers. Hij is een op en top professional.”

  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV