Volledig scherm
Timo Baumgartl © BSR Agency

Baumgartl blij met komst Schwaab

Timo Baumgartl begint zich al thuis te voelen in Eindhoven en is content met de komst van zijn landgenoot en oud-ploegmakker Daniel Schwaab, vertelde hij na PSV-ADO van zondag. 

De nieuwe PSV’er begreep in eerste instantie niet waarom het in de beginfase van PSV-ADO zo stil was. Was dit nou de sfeer in het Philips Stadion waarover hij zoveel had gehoord? De fanatieke supporters waren vanwege het late aanvangstijdstip uit protest twintig minuten stil en gingen daarna los. ,,Toen merkte ik dat de atmosfeer hier inderdaad heerlijk is om te voetballen”, aldus de 23-jarige nieuweling. 

Hij is de opvolger van zijn voormalige Duitse ploeggenoot Daniel Schwaab, die inmiddels weer terug is bij PSV. Hoe heeft Baumgartl dat ervaren? ,,Heel positief”, zegt hij. ,,Voor mij is Daniel een grote speler, omdat hij veel heeft meegemaakt. Hij heeft met PSV ook al een titel gewonnen. Toen ik bij Stuttgart bij de selectie kwam, was hij een van de belangrijke spelers. Hij is een op en top professional.”

  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9355 stemmen