Timo Baumgartl, met naast hem Mohamed Ihattaren.
Volledig scherm
Timo Baumgartl, met naast hem Mohamed Ihattaren. © BSR Agency

Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.” 

Daarna was er nog tijd genoeg om de schade te repareren, vond de Duitser. Hij zat niet zo goed in de wedstrijd, maar dat gold ook voor een aantal anderen. PSV leek terug te komen, maar kreeg in plaats daarvan nieuwe mokerslagen te verwerken n de vorm van twee extra tegentreffers en twee rode kaarten. ,,Na de 1-0 hadden we zeker de mogelijkheid om nog terug te komen. Wat er daarna gebeurt, is uiteraard heel vervelend en het mag niet gebeuren dat we met negen man komen te staan. Niemand doet dat met opzet en we moeten uiteraard hiervan leren. Geen gekke dingen gaan doen en bij elkaar blijven, is nu belangrijk. We hebben in meerdere wedstrijden laten zien wat we kunnen.”

Met negen tegen elf was het onbegonnen werk voor PSV om de achterstand nog ongedaan te maken en uiteindelijk liep FC Utrecht verder weg, naar 3-0. Na het laatste fluitsignaal ging een deel van de spelersgroep van PSV nog naar de uitsupporters en werd er even gesproken. ,,Wat daar precies gezegd is, weet ik niet. Het is wel logisch dat er bij ons en hen frustratie is na zo'n nederlaag. We kunnen snel weer beterschap laten zien.”

‘PSV heeft enorme klap opgelopen’

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV