Baumgartl tevreden over zijn debuut bij PSV: ‘Maar we moeten beter’

VIDEOTimo Baumgartl, die door PSV voor tien miljoen euro werd overgenomen van VfB Stuttgart, was tevreden over zijn debuut. ,,Dat we hebben gewonnen is het allerbelangrijkst. En ik had geen zenuwen, want al mijn medespelers zorgden ervoor dat ik me op mijn gemak voelde”, zei hij.

Baumgartl wist al wel dat het nog beter zal moeten. ,,Dat is duidelijk. Maar dat we hebben gewonnen geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijden.” De Duitser speelde een degelijke wedstrijd. ,,Iedereen spreekt Engels, mijn Nederlands is nog niet zo goed maar ik versta het wel. Iedereen hier geeft me een goed gevoel. Het ging prima vandaag, we gaan op deze manier door.”

Volledig scherm
Timo Baumgartl tijdens het duel in Noorwegen. © BSR/SOCCRATES
  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

PSV