Volledig scherm
Richedly Bazoer. © Kees Martens

Bazoer tekent contract bij Ajax

EINDHOVEN - Riechedly Bazoer (16) heeft dinsdag een driejarig contract bij Ajax ondertekend. De centrale verdediger speelde afgelopen weekeinde zijn laatste wedstrijd voor PSV.

Meer dan zes jaar werd hij opgeleid in Eindhoven, PSV vist na langdurige onderhandelingen achter het net.
Bazoer werd begin vorige maand zestien jaar, spelers mogen door een club niet voor die leeftijd gecontracteerd worden. Bazoer blijft tot midden 2016 bij Ajax, zijn overeenkomst gaat pas medio 2013 in. Tot die tijd mag hij bij Ajax alleen trainen en voor de Amsterdammers uitkomen in oefenduels.

De verdediger deelde zijn vertrek afgelopen weekend na afloop van PSV A1 - FC Twente A1 mee aan zijn teamgenoten. Dat hij per direct naar Amsterdam verkast, zorgde na de 3-2 zege alom voor verbazing. Technisch manager Marcel Brands van PSV noemde de gang van zaken zelfs bizar, zeker nu Bazoer ingevolge KNVB-reglementen zeven maanden geen wedstrijden kan spelen.
PSV probeerde hem met alle macht uit de grijpgrage handen van scouts van Manchester City te houden, Ajax plukt nu de vruchten.

Wat rest, is een bescheiden opleidingsvergoeding van 75.000 euro. Ajax-directeur Marc Overmars stelde Brands drie weken geleden per sms op de hoogte van de belangstelling van de Amsterdammers voor Bazoer. Sindsdien vernam hij niets meer vanuit Amsterdam. Dinsdag kwam Ajax met een persbericht over de ‘transfer’.

Bazoer is opgelucht dat alles is afgerond, het management van de speler hoopt dat de minderjarige rust en ruimte krijgt om zich bij Ajax te ontwikkelen. „Ik ben alle trainers en de begeleiding bij PSV erg dankbaar voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Ik heb er heel veel geleerd en veel vrienden aan overgehouden, maar denk dat Ajax op dit moment het beste is om mijn dromen waar te maken”, liet hij weten. De afgelopen weken overleefden PSV, Ajax en Manchester City de eerste schifting binnen het aantal geïnteresseerde clubs. Bij PSV is de teleurstelling na de keuze van Bazoer enorm, de club hoopte hem te contracteren om in de toekomst een lucratieve transfer te realiseren.

Brands gaf dinsdag geen commentaar op de gang van zaken. De jeugdopleiding zit na het vertrek van Jelle Goes al twee maanden zonder baas. Een ander groot talent uit de PSV-jeugd, Zakaria Bakkali (16), wil meer kansen bij Jong PSV en trainen bij PSV-1.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV versnelt en vereenvoudigt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    PSV versnelt en vereenvou­digt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    Supporters van PSV die bij een wedstrijd van de club bij een incident betrokken zijn, weten in de toekomst sneller welke maatregel hen te wachten staat. Dat vloeit voort uit een nieuwe procedure van de zogeheten Gedragscommissie van PSV. Een en ander is gebeurd op advies van PSV Klankbord. Dat is een orgaan dat in contact staat met de clubleiding en waarbinnen supporters hun mening kunnen geven over tal van (stadion)zaken.

PSV