Volledig scherm
Steven Bergwijn was bij PSV tegen Sparta bepalend met twee goals. © ANP Pro Shots

Bergwijn beloont PSV en Cocu, die vertrouwen in hem heeft

Met twee prachtige goals schoot Steven Bergwijn PSV zaterdagavond te hulp op het  kunstgras van Sparta. Dankzij zijn treffers stond na 90 minuten een 1-2 eindstand op het bord. PSV kon weer een wedstrijd afstrepen en blijft met nog elf duels te gaan riant aan kop in de eredivisie.  

Bergwijn voelt naar eigen zeggen geen druk van de buitenwacht, die de afgelopen maanden soms streng voor hem was. Hij was belangrijk voor de ploeg en verdedigde vaak goed mee, maar bij de goal van de tegenstander vlogen er te weinig ballen binnen. Van een aanvaller bij PSV worden de nodige treffers en assists verwacht, naast het uitvoeren van de teamtaken. Wat dat laatste en de assists betreft lag hij aardig op koers voor een goed seizoen, maar het scoren ging nog te moeizaam. 

Kritiek

Zaterdagavond zette Bergwijn zichzelf op het scorebord op de kaart en hielp hij PSV en passant aan drie punten. Het was een avond waarop hij liet zien de ploeg echt over een dood punt heen te helpen. Inmiddels staat hij op vijf treffers en dat begint erop te lijken. Goal zes stond ook nog bijna in de boeken, maar de lat stond in de slotfase de 1-3 in de weg. ,,Ik heb het niet alleen gedaan, ho ho", nuanceerde hij direct. ,,We doen het samen en vanavond kon ik scoren." Er kwam  kritiek omdat hij weinig goals maakte, maar bij PSV bleef er vertrouwen van trainer Phillip Cocu die intern uiteraard ook zijn aandachtspunten aan Bergwijn meegaf. De 20-jarige aanvaller voelt geen druk en lijkt kritiek gemakkelijk van zich af te laten glijden. ,,Ik voel het vertrouwen bij PSV en probeer met de trainers te werken aan mijn ontwikkeling. Daar gaat het namelijk om. Dat doe ik onder anderen met Boudewijn Zenden, die me helpt hoe ik mijn acties kan maken."

Met name de tweede treffer tegen Sparta was van grote schoonheid. Bergwijn kwam met een volley om in te lijsten. ,,Die zat er lekker in, maar daarna hebben we volop moeten verdedigen. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is en dat we weer een wedstrijd dichter bij ons doel zijn gekomen." 

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
651 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1640 stemmen