Volledig scherm
Steven Bergwijn ontbreekt zondag tijdens PSV - FC Twente. © BSR Agency

Bergwijn belt Faber op en wil niet spelen voor PSV wegens mogelijke transfer naar Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn (22) kan een transfer maken naar Tottenham Hotspur. De aanvaller van PSV ontbreekt daarom in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Twente.  Hij wil niet spelen voor PSV, heeft hij zondagmorgen aan trainer Ernest Faber laten weten. 

PSV heeft een bieding ontvangen van ‘Spurs’ en gaf eerder op zondag aan dat er nog geen volledige deal ligt met een club. Betrouwbare berichten over de hoogte van de bieding zijn er nog niet.

Bergwijn staat er al enkele jaren goed op bij ploegen uit de Premier League en nu wil de ploeg uit Londen toeslaan. Faber zei voor de goede orde dat een transfer nog niet rond is. ,,Het is belangrijk dat wij spelers hebben die honderd procent gericht zijn, dat is wat PSV nu nodig heeft. Iedereen moet de volle aandacht erbij hebben. We kunnen nog voor de tweede plek gaan en hebben iets recht te zetten vanwege de bekeruitschakeling.”

Bergwijn komt dus niet in actie tegen FC Twente. PSV moet het daarmee zonder de aanvaller met het meeste rendement doen: Bergwijn was dit seizoen goed voor vijf goals en tien assists in de eredivisie. 

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.

PSV