Volledig scherm
Steven Bergwijn passeert FC Utrecht-verdediger Robin van der Meer. © ProShots

Bergwijn betaalt vertrouwen uit (video)

EINDHOVEN - Met slechts een goal tegen PEC had Steven Bergwijn dit seizoen een lage bijdrage aan de bepaald niet indrukwekkende productie van PSV geleverd. In Eindhoven geloven directie en technische staf echter al jaren in het talent. Vorig jaar liet hij in de eerste divisie zien soms ongrijpbaar te zijn en zondagmiddag tegen FC Utrecht was hij voor het eerst op het hoogste niveau de grote man, met een uitstekende invalbeurt. Hij bekroonde zijn optreden met een goal, op aangeven van Luuk de Jong.

De leden van de grootste supportersvereniging van PSV riepen hem en masse uit tot man van de wedstrijd en met de bijbehorende schaal in de handen stond Bergwijn de pers te woord. De blijdschap om het presentje van de fans liet hem stralen. Even daarvoor had hij van zijn voormalige mentor Georginio Wijnaldum de complimenten al in de kleedkamer ontvangst genomen. Hij zat tijdens het duel op de tribune, aangezien hij zaterdag al met Liverpool had gespeeld. "Dat betekent veel voor me", zei Bergwijn. "Georginio is een speler die veel respect geniet en het goed doet in het buitenland. Ja, we hebben nog regelmatig via de app contact. Op het moment dat ik net bij de A-selectie kwam, heeft hij veel voor me gedaan." Wijnaldum ontfermde zich bijvoorbeeld na het debuut van Bergwijn (in oktober 2014, red.) bij een bekerwedstrijd in Almere over de toen nog maar net 17-jarige Bergwijn. Hij gaf hem toen het gevoel dat hij bij de groep hoorde, al wilde de jongeling dat veel liever met zijn voeten onderstrepen. Ook in die wedstrijd was hij met een assist al bepalend.
Bergwijn heeft naast het veld al veel fraais bij PSV meegemaakt en zat onder meer in de kampioensrit van Zwolle naar Eindhoven in de bus. "Maar het gaat erom wat ik zelf laat zien", zei hij na zijn invalbeurt van gisteren. "Ik was er ook wel aan toe omdat het een tijd geleden was dat ik scoorde. Ik ben blij dat het een keer mijn beurt was om voor de ploeg iets te betekenen." Voor Bergwijn lonken kansen nu in de winterstop Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon vertrokken en Gastón Pereiro maar niet constant weet te presteren.

Steven Bergwijn verving Gastón Pereiro zondag in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Wie moet Phillip Cocu opstellen als vleugelaanvaller bij PSV?

PSV