Volledig scherm
EPA

'Bergwijn bij PSV inzetbaar tegen Excelsior'

EINDHOVEN - Aanvaller Steven Bergwijn (19) rekent erop dat hij bij PSV inzetbaar is tijdens het thuisduel met Excelsior van zaterdagavond. De aanvaller brak donderdag de training eerder af, maar was na een sessie op de behandeltafel positief gestemd. Hij wil vooral dat zijn rendement omhoog gaat in de komende periode, maar het belangrijkste is voor hem dat PSV het kampioenschap binnensleept.

Bergwijn: "Voor mezelf geldt dat het rendement omhoog moet en dan heb ik het over het aantal goals en assists. Hoeveel ik er wil maken? Daar doe ik geen uitspraken over, dat houd ik liever voor mezelf. Het gaat erom dat PSV kampioen wordt."

Door het vertrek van Luciano Narsingh kan Bergwijn een plekje stijgen in de pikorde bij PSV. "Voor Luciano is dit een mooie stap. Hij is op een leeftijd gekomen dat je zo'n transfer kunt maken. Ik moet gewoon naar mezelf blijven kijken en me doorontwikkelen. In het voetbal heb je altijd te maken met concurrentie, ook als er een aanvaller afvalt bij PSV."
Bij PSV zijn Jürgen Locadia en waarschijnlijk ook Oleksandr Zinchenko niet inzetbaar. Daardoor zijn voor trainer Phillip Cocu de alternatieven voor de voorhoede beperkt.

PSV