Volledig scherm
Steven Bergwijn oogt dit seizoen meedogenlozer. © Soccrates/BSR Agency

Bergwijn hoort al bij de 'oudere garde' bij PSV

Net als in de zomer maakt Steven Bergwijn indruk met zijn sprints en keuzes bij de goal tijdens het trainingskamp van PSV. In Qatar valt op hoeveel progressie hij ten opzichte van vorig jaar heeft geboekt. 

Hij oogt meedogenlozer en rustiger bij het doel, waar Bergwijn meestal op de goede momenten kiest voor een eigen inzet of de voorzet. Met zijn 21 jaar hoort de aanvaller voor het eerst echt bij de oudere garde bij PSV en wordt Bergwijn bij de spelvormen buiten het veld ook al ingedeeld bij de ouderen.

,,We houden een stand bij tussen jong en oud", verklaart hij. ,,Bij allerlei onderdelen kun je punten verdienen. Het loopt steeds door en uiteindelijk wordt het bij elkaar opgeteld. Er zijn nu vier nieuwe spelers bij en dan zie je hoe snel je ineens oud kunt worden", grapt hij. 

Vanaf vorig seizoen is het in de tweede seizoenshelft gaan lopen bij Bergwijn, constateerde de buitenwacht al en zo ziet hij het zelf ook. Met positieve en negatieve kritieken kan hij goed omgaan. ,,Als het goed gaat, staan velen aan jouw kant en als het minder gaat staan velen aan de andere kant." 

Nóg zo'n seizoenshelft en dus uitkomen op 96 punten? Bergwijn zou er nu al voor tekenen. ,,Dat zou prachtig zijn."

PSV