Volledig scherm
Steven Bergwijn © ANP

Bergwijn in aanloop naar PSV-LASK Linz: ‘Wij moeten altijd winnen, bijna altijd’

In aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz van donderdagavond blikte Steven Bergwijn namens de spelersgroep van PSV vooruit op het duel. Moet PSV het duel winnen? ,,Wij moeten altijd winnen, bijna altijd”, vindt de 22-jarige aanvaller. 

Bergwijn maakte ruim vijf jaar geleden zijn debuut voor PSV en is inmiddels een geroutineerde spelers. Hoe taxeert hij de nederlaag van PSV tegen FC Utrecht van zaterdag? Sinds de aanvaller zijn officiële debuut bij PSV maakte, verloor de Eindhovense club slechts 13 van de 169 gespeelde wedstrijden in de eredivisie.  Heel vaak gebeurt het dus niet, gemiddeld nog geen drie keer per jaar. Is een verliesbeurt nog erger dan vroeger, nu de aandacht voor betaald voetbal alleen maar lijkt toe te nemen? ,,Verliezen is altijd erg”, zegt hij. ,,Je kunt nu eenmaal niet altijd winnen. Wat je moet doen, is als club bij elkaar blijven en dat doen we ook.”

Schakelen

Het maakt Bergwijn niet uit dat PSV nu even kan schakelen naar de Europa League en daarin LASK treft. ,,Het zijn mooie wedstrijden en in de competitie ook. Dat maakt niks uit.” Wat zijn de kansen voor PSV? ,,Ik wil de Europa League winnen. We hebben een goed team en staan er goed voor. Tegen LASK is het weer een belangrijke wedstrijd en die moeten we gewoon winnen.” 

Het kan zijn dat teams zich iets anders gaan opstellen tegen PSV. ,,Dat moeten we intern bespreken en dan vinden we altijd wel een oplossing. Ik denk dat we hetzelfde moeten doen en van onze eigen kwaliteiten moeten uitgaan.”  

‘Linz is een ploeg met kwaliteiten’

  1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

    Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

    Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9943 stemmen