Volledig scherm
PREMIUM
Ook Steven Bergwijn is van de partij in Zwitserland. © Pro Shots

Bergwijn wil alles: scoren, aangeven én omschakelen

InterviewHet verwachtingspatroon rond Steven Bergwijn is altijd al hoog geweest. De 20-jarige aanvaller weet dat er komend seizoen opnieuw meer van hem wordt verwacht bij PSV.

Bij het meubilair hoort hij zeker nog niet, maar Steven Bergwijn is bij PSV met zijn twintig jaar toch al een van de 'oudgedienden' in de A-selectie. Na het afgelopen halfjaar is hij een van de grotere jongens in de eredivisie en is zijn ster gerezen. Zelf vindt hij het niet nodig om dat te benadrukken. ,,Als u het zegt", klinkt het aan een tafeltje langs het trainingsveld in Verbier even beleefd als bescheiden. ,,Ik snap wel wat ermee wordt bedoeld. Op het moment dat je iets ouder wordt en in het verleden al een paar keer succes had, gaan mensen meer verwachten. Het hoort er allemaal bij."

  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV