Volledig scherm
Olivier Boscagli treurt. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Johnatan Opoku 68'
  • Denzel Dumfries 90'+2'

Beroerde herstart voor PSV met remise in Venlo

De problemen bij PSV houden ook in 2020 nog aan; de ploeg van trainer Ernest Faber verspeelde in het eerste competitieduel van het nieuwe jaar meteen dure punten door gelijk te spelen tegen VVV: 1-1. Denzel Dumfries maakte in de laatste minuut nog gelijk.

PSV speelde met Lars Unnerstall onder de lat tegen VVV, de doelman blijft daarmee de eerste keus van de Eindhovenaren. Verder waren er ook basisplaatsen voor Ryan Thomas, Armindo Bruma en Olivier Boscagli, die laatste verving Nick Viergever, die een wedstrijd geschorst was.

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo - PSV

Met die elf begon PSV fris aan de wedstrijd. De middenvelders en aanvallers kregen volop de ruimte om van positie te wisselen en stichtten op die manier ook veel gevaar. Steven Bergwijn had na 2 minuten al moeten scoren, maar hij gleed uit nadat hij doelman Thorsten Kirschbaum al had omspeeld. Even later was er een kans voor Denzel Dumfries, uit een rebound, maar ook hij stuitte op de Duitse doelman van VVV, die in de eerste helft sowieso zijn net schoon hield.

Dat deed hij na een klein halfuur op bijna wonderbaarlijke wijze, nadat Bruma vrij voor het doel werd gezet door Cody Gakpo. De Portugees schoot van vijf meter echter op het lichaam van Kirschbaum. En VVV? Dat begon heel erg zwak, maar groeide voor rust in de wedstrijd. Na een kwartier was Jerome Sinclair zelfs nog dicht bij de 1-0, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Timo Baumgartl. Verder redde Unnerstall fraai op een kopbal Nils Röseler.

Boscagli in de fout

PSV begon na rust nog aardig, met een kans voor Bergwijn, maar kwam daarna een hele poos niet meer onder de druk van VVV uit. Trainer Ernest Faber hoopte het tij te doen keren door Jorrit Hendrix in de ploeg te brengen voor Gakpo, maar dat hielp niet. Sterker nog: VVV kwam in de 68ste minuut zelfs op voorsprong nadat Boscagli te laat kwam en invaller Simon Jassen in het strafschopgebied vloerde: strafschop. Jonathan Opoku bleef koel en schoot de 1-0 binnen.

Volledig scherm
Lars Unnerstall wordt geklopt. © Ronald Bonestroo

Vervolgens maakte Noni Madueke nog zijn debuut als invaller, hij verving Bruma en zette PSV nog aan voor een slotoffensief. Dat leverde uiteindelijk nog een punt op, Denzel Dumfries - als stormram mee naar voren - knikte raak en bezorgde PSV zo alsnog een punt.

PSV