Volledig scherm
Nick Viergever © BSR Agency

Bij winst op Basel treft PSV het Oostenrijkse LASK Linz

PSV moet eerst nog zien af te rekenen met FC Basel, maar bij winst op de Zwitsers ontmoeten de Eindhovenaren LASK Linz in de derde voorronde van de Champions League. LASK Linz werd in de Oostenrijkse competitie afgelopen seizoen tweede achter kampioen Red Bull Salzburg.

Door die tweede plaats in de competitie stroomt LASK in de derde voorronde van de Champions League in. Vorig seizoen werden de Oostenrijkers in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Turkse Beşiktaş.

Als LASK de volgende tegenstander wordt van PSV, zullen de Eindhovenaren opnieuw eerst een thuiswedstrijd spelen. De duels in de derde voorronde staan 6/7 augustus en 13/14 augustus op het programma. 

Maar eerst staat voor PSV dus het tweeluik met Basel op het programma, in de tweede voorronde van de Champions League. Dinsdag wordt de thuiswedstrijd gespeeld, volgende week dinsdag (30 juli) volgt de return in Zwitserland.

Mocht PSV het niet redden tegen Basel, volgt in de derde voorronde van de Europa League een tweeluik met de winnaar van het eveneens Oostenrijkse Sturm Graz en FK Haugesund uit Noorwegen. Ajax schakelde Sturm Graz afgelopen seizoen uit in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen