Volledig scherm
Justin Lonwijk met de 1-2 voor Jong PSV tijdens het duel met FC Eindhoven. © BSR Agency

Bisnummer voor scorende Jong PSV’er Lonwijk: ‘FC Twente en Roda JC worden testen voor ons’

Hij scoorde maandag al tegen TOP Oss en deed het vrijdag nog maar eens over. Vanuit een moeilijke hoek scoorde Justin Lonwijk voor Jong PSV en tekende hij de 1-2 aan, nadat de beloften via een door Zakaria Abouklal benutte penalty al terugkwamen in de wedstrijd. 

Lonwijk maakte optimaal gebruik van een grote fout van keeper Ruud Swinkels van FC Eindhoven. ,,Ik liep door op hem en hij raakt de bal niet goed”, zei Lonwijk. ,,Het was daarna een lastige hoek, maar uiteindelijk kon ik de bal toch nog binnenschuiven. 

Eigen spel

Jong PSV had in de eerste helft weinig in te brengen. ,,We konden niet ons eigen spel spelen. Ze zetten goed druk op ons, waardoor we er niet goed uitkwamen”, zei Lonwijk over de tegenstander. ,,In de tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd en hebben we het na wat aanpassingen beter gedaan. We hebben ervoor gekozen om soms een linie over te slaan, waardoor je wat makkelijker aan voetballen komt.”

Jong PSV staat nu gedeeld derde, met 43 punten. De ploeg deelt die positie met Go Ahead Eagles, dat wel een duel minder speelde. ,,Hopelijk kunnen we dat vasthouden”, zegt Lonwijk. De komende wedstrijden zijn thuisduels met FC Twente en Roda JC en kan Jong PSV de borst natmaken. ,,Die wedstrijden zijn een goede test voor ons team en voor ons als individu, maar ik denk dat we dat ook aankunnen.”

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV