Volledig scherm
Cyril Ngonge wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd na een goal. © BSR Agency

Blik op nieuw Jong PSV, dat alles te bewijzen heeft

Met een totaal vernieuwde ploeg heeft Jong PSV het momenteel moeilijk in de eerste divisie. Wie zijn de manschappen van trainer Peter Uneken en wat zijn hun kansen? 

Het opleidingsmodel met Jong-teams in de Keuken Kampioen Divisie is de afgelopen jaren volop geprezen. Jong PSV speelde drie jaar op rij in de subtop en was een plaag voor de tegenstander van vanavond. Liefst zeven keer op rij (!) ging stadgenoot FC Eindhoven onderuit tegen de aanstormende talenten bij PSV. Dit seizoen zijn de verhoudingen veranderd en is Jong PSV op voorhand zeker geen favoriet tegen de ploeg van Ernie Brandts. Wat kan FC Eindhoven vanavond en het PSV-publiek in de toekomst van het huidige Jong PSV verwachten? 

Keepers: Youri Roulaux (20), Mike van de Meulenhof (20)

Beide goalies zullen altijd tegen het vooroordeel moeten opboksen dat ze lengte tekort komen. Ondanks dat gelden ze allebei als mentaal sterke talenten, waarbij Van de Meulenhof al een tijdje met de A-selectie van PSV meetraint. Helmonder Van de Meulenhof speelde met Jong PSV zwak bij en tegen Excelsior en keepte vorige week in de uitwedstrijd tegen NEC bijvoorbeeld weer erg sterk. Waalrenaar Roulaux is een degelijke en betrouwbare doelman, die zelden op een zware misser is te betrappen. 

Volledig scherm
Youri Roulaux © BSR Agency

Verdedigers: Maxime Soulas, Baggio Wallenburg, Steven Theunissen (allen 20), Rico Zeegers, Justin de Haas, Chris Gloster Tijn Daverveld (allen 19)

Met vijftig wedstrijden voor Jong PSV is Fransman Maxime Soulas de meest ervaren speler van het jonge stel. Na een degelijk seizoen lijkt hij momenteel stil te staan in zijn ontwikkeling. Ook de 19-jarige Tijn Daverveld heeft nog niet aangetoond snel bij PSV 1 te kunnen aansluiten, al is hij nog jong genoeg om stappen te kunnen maken. Zeegers is relatief laat betaald voetballer geworden en begint pas net aan zijn professionele carrière. Voor Theunissen en Wallenburg zit een stap omhoog bij PSV er normaal gesproken niet in, De Haas is op dit moment nog geblesseerd. Na de winterstop kan de Braziliaan Luiz Felipe misschien bij PSV onder 19 of Jong PSV voor een kwaliteitsimpuls zorgen, als PSV hem aantrekt. Chris Gloster is net nieuw en mag zich de komende periode als linksback bewijzen. 

Volledig scherm
Chris Gloster en Cyril Ngonge © BSR Agency

Middenvelders: Robin Schoonbrood, Robin Lauwers (beiden 20), Koen Oostenbrink, Richie Ledezma, Andrew Mendonca en Claudio Gomes (allen 19)

Voor Claudio Gomes en Richie Ledezma ligt een mooie carrière in het betaald voetbal in het verschiet. Het Amerikaans-Mexicaanse talent Ledezma is absoluut een speler om in de gaten te houden en heeft als nummer tien al een aantal goede wedstrijden gespeeld bij Jong PSV. Hij is behendig en technisch begaafd, maar fysiek zal hij nog wat moeten groeien. PSV zal zijn aflopende contract ongetwijfeld snel gaan verlengen. Gomes is qua kracht wat beter bedeeld, maar wil soms nog te veel hooi op de vork nemen. PSV heeft geen koopoptie bedongen op de huurling van Manchester City, dus het is nog de vraag wat zijn progressie de Eindhovenaren oplevert. De talentvolle Andrew Mendonca is net terug van een blessure, net als Oostenbrink. Voorlopig hebben Robin Schoonbrood en Robin Lauwers nog niet aangetoond versterkingen voor PSV 1 te kunnen zijn. 

Volledig scherm
Robin Schoonbrood © BSR Agency

Aanvallers: Amar Catic (20), Olivér Horváth en Cyril Ngonge (beiden 19), Yorbe Vertessen en Sekou Sidibe (beiden 18). 

De snelle Catic is nog even geblesseerd, maar maakte al zijn debuut in PSV 1. De concurrentie is voor hem echter hevig, zodat het lastig wordt om snel door te breken. Cyril Ngonge is gehuurd van Club Brugge en traint soms mee met PSV 1. PSV heeft een optie tot koop op hem, al geldt ook voor hem dat de weg naar het eerste elftal dichtbevolkt is. De ontwikkeling van Sekou Sidibe, vroeger een groot talent, stokt al een tijdje en Olivér Horváth heeft ogenschijnlijk nog veel moeite om op de eerste meters veel snelheid te maken. De verfijnde spits Yorbe Vertessen moet de komende periode definitief het blessurespook zien af te schudden. 

Volledig scherm
Amar Catic © BSR Agency

PSV