Volledig scherm
Hirving Lozano aan de bal. © Thomas Bakker

Bondscoach van Mexico bij PSV voor Lozano: 'Intensiteit van trainen heel hoog'

Bondscoach Juan Carlos Osorio van Mexico was dinsdag op bezoek bij de training van PSV, samen met Guus Hiddink. De Colombiaan maakt een toer door Europa en bezocht afgelopen week ook voormalig PSV'er Andrés Guardado, bij Real Betis. Dinsdag was hij op bezoek in Eindhoven om de vorderingen van Hirving 'Chucky' Lozano te bekijken. 

Osorio was onder de indruk van de intensiteit waarmee PSV trainde. ,,De sessies  hier zijn niet lang, maar wel erg intensief. Dat is een groot verschil met de situatie bij ons, waar we vaak wat meer uren met een lagere intensiteit draaien." Na de training sprak hij met Lozano. ,,Het is ontzettend goed dat hij hier naar toe is gegaan. Ik heb de technisch directeur er bijna om gesmeekt om hem te laten gaan", zegt hij. ,,En ook Andrés (Guardado, red.) heeft inderdaad een belangrijke rol gespeeld. Hij is bij PSV gaan scoren en maakt nu kennis met een andere druk. Verkijk je overigens niet op de Mexicaanse competitie en het niveau. Vier van de tien buitenlanders die er gaan spelen, komen er niet aan te pas en spelen nog geen wedstrijd voor hun nieuwe ploeg."

Blijven

Of Lozano er goed aan doet nog een jaar bij PSV te blijven? Osorio durfde zich er niet over uit te laten. ,,Er zullen zich voor hem altijd clubs melden. Het is aan hemzelf, maar het kan ook zo gaan als met Davinson Sánchez, dat is niet te zeggen nu. Wel vind ik dat hij zich hier goed kan ontwikkelen. In algemene zin moeten spelers altijd blijven zoeken naar een zo hoog mogelijke druk. Alleen dan ontwikkelen ze zich fysiek en mentaal het best. Ik ben veel met dat soort dingen bezig. Zelf geloof ik bijvoorbeeld niet in velden waar nog een atletiekbaan omheen zit. Je moet als speler de druk van het publiek voelen. Kijk ook eens naar een klein land als Uruguay. Er komen zoveel goede spelers vandaan, omdat het voor veel jonge spelers als de enige manier voelt om iets te bereiken."

Volledig scherm
Juan Carlos Osorio maakt deze week een tournee door Europa. © Photo News

IJsland

Terug naar Lozano, die komende week sowieso bij de Mexicaanse selectie zit. Osorio maakt deze komende week bekend. De ploeg speelt deze maand onder andere tegen IJsland, in voorbereiding op het grote doel van dit jaar: het WK. ,,We hebben een zware poule bij het WK, dat is duidelijk. Het beste Aziatische land misschien wel (Zuid-Korea, red.), een ploeg die Italië en Nederland heeft uitgeschakeld (Zweden, red.) en met Duitsland een absolute topfavoriet. We hebben dertien spelers die nu in Europa actief zijn. Als er daarvan in mei ongeveer zeven of acht goed in vorm zijn, maken we en goede kans om een hoog niveau te halen."

Osorio vindt ook dat Érick Gutiérrez van Pachuca toe is aan een stap naar Europa, een speler die vaak gelinkt wordt aan PSV. Of PSV een goede club voor hem is? ,,Hij moet nu een stap naar Europa gaan maken, denk ik. Hij zal naar een club moeten gaan waar hij als middenvelder met zijn manier van spelen het beste tot zijn recht komt. Hij leert in het buitenland nieuwe dingen en een van de dingen waarin hij zich dan kan ontwikkelen, is dat hij nog vaker voor de goal kan komen."

Tenslotte nog even over Lozano en zijn temperament. De Mexicaan zit momenteel een schorsing uit na zijn tweede rode kaart van het seizoen. ,,Het hoort wel een beetje bij hem, maar hij moet het op een goede manier zien te gebruiken. Het kan soms iets minder, maar hij is nou eenmaal moedig. Ik zie wel op trainingen dat hij zichzelf af en toe wat inhoudt."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV