Volledig scherm
Hirving Lozano van Pachuca (rechts). © AFP

Brands bestempelt 'transfertarget'
Lozano plots als 'niet haalbaar' voor PSV

EINDHOVEN - Volgens technisch manager Marcel Brands heeft PSV de zoektocht naar partners om de Mexicaan Hirving Lozano aan te trekken inmiddels afgekapt.

 Hij bestempelt het talent als 'niet haalbaar' voor PSV. Dat zei hij maandagmorgen tegen Voetbal International. De 21-jarige Mexicaans international speelt nu nog bij Pachuca en staat daar tot 2020 onder contract. 

PSV heeft onder meer concurrentie vanuit Spanje, waar clubs meer te besteden hebben om dit soort talentvolle spelers in te lijven. Onder meer Celta de Vigo zou interesse voor de begeerde aanvaller hebben. 

Pachuca wil de hoofdprijs en verlangt ongeveer 15 miljoen euro voor Lozano. Dit is voor PSV niet te betalen en daarom ging de club bij kapitaalkrachtige teams rond in een poging een soort alliantie te smeden. Brands gaf eerder aan dat Manchester City hem niet zou willen kopen omdat de vraagprijs te hoog ligt. 

Opmerkelijk is dat binnen PSV tot en met gisteren nog volop werd gesproken over de mogelijke komst van Lozano. Brands trekt nu echter naar buiten toe een streep. Dat deed hij eerder onder meer ook in het dossier van Gastón Pereiro, die nu alweer twee seizoenen bij PSV speelt. 

PSV