Volledig scherm
© pro shots

Brands: 'Finale rendement niet in orde bij PSV'

EINDHOVEN - Om te zeggen dat technisch manager Marcel Brands van PSV met de handen in het haar zit, is overdreven. Hij maakt zich na de eerste seizoenshelft van PSV vooral zorgen over het zogeheten ‘finale rendement’ van de club.

„Alle cijfers wijzen uit dat we minstens zoveel kansen als vorig jaar hebben gekregen”, aldus Brands. „Meer balbezit en doelpogingen en toch blijft het aantal goals inderdaad achter. Het is moeilijk om er precies de vinger op te leggen, maar het is ook ons duidelijk dat de scherpte voor de goal er tot dusverre in onvoldoende mate was.”

Brands gaf maandag weinig prijs over zijn plannen op de transfermarkt in de winterstop. "Het lijkt er nu op dat bijna iedereen straks fit is bij het het begin van de competitie in januari. Halen we iemand, dan heeft dat gevolgen voor de spelers die we al hebben en willen blijven opstellen. We kunnen een speler eerder halen, mede met het oog op volgend seizoen, maar ook dat moet allemaal maar net passen.”

Het inmiddels bekende rijtje namen (Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en Simon Poulsen) gaat mogelijk vertrekken in de winter. Brands wil nog niet zeggen wat er bij een vertrek van Narsingh gebeurt. „Vergeet niet dat we ook Jürgen Locadia terugkrijgen.” Jozefzoon mag niet transfervrij weg, Poulsen in principe wel. PSV heeft nog een optie om het aflopende contract van Jozefzoon met een extra seizoen (dus tot midden 2018) te verlengen.
Brands onderhoudt op dit moment alleen informeel contact met Marco van Ginkel, die bij Chelsea weer fit is. Over de huurling van vorig seizoen zegt hij: „Natuurlijk is het een logische naam. Ik snap dat hij valt, maar er speelt nu niets. We hebben, als iedereen fit is, een brede selectie.”

PSV