Volledig scherm
Marcel Brands, directeur voetbalzaken van PSV. © Joep Leenen

Brands: 'Focus ligt op linksback, maar PSV had prima transferperiode'

VIDEOPSV heeft de afgelopen periode naarstig gezocht naar een linksback, maar is daar niet in geslaagd. Directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV ging donderdag in op de gang van zaken tijdens de transferwinter bij de Eindhovense club. 

Hij wilde onder meer 'het groepsproces bij de Eindhovense club niet verstoren', zo gaf hij aan als reden waarom niet per se een versterking is gehaald. Hij is het ook niet eens met de vaststelling van trainer Phillip Cocu dat PSV 'het niet goed heeft gedaan'. 

Brands stelde dat eerst is gekeken naar de prioriteitenlijst van PSV en dat daaruit namen naar voren zijn gekomen voor een structurele versterking van de positie van linksback bij PSV. "We wilden het groepsproces niet verstoren en bovendien spelen we nog maar een beperkt aantal wedstrijden", zo gaf hij aan. "Daarbij hebben we eerst naar de lange termijn gekeken", aldus Brands. Geen van alle namen op deze lijst bleek haalbaar. De technisch manager liet onder anderen weten dat Jaïro Riedewald een optie was. 

Brenet

Daarna is gekeken naar een optie voor de korte termijn, als back-up voor Joshua Brenet, de huidige linksback van PSV. ,,We vonden een tijdelijke oplossing in het laatste tijdvak van de transferperiode alleen nog geschikt." PSV lijkt al een nieuwe oplossing voor de linkerkant van de defensie voorhanden te hebben vanaf seizoen 2018/2019, maar Brands wilde daar verder niet op ingaan.  

,,Wij hebben met zijn allen vanaf dag 1 geweten wat we doen en waarom we het doen. Er zijn ook spelers die de stap naar PSV niet geschikt vinden. Dan gaan we daar niet mee om zee. Ik denk dat we een prima transferwindow gehad hebben, maar voor de buitenwacht ligt de nadruk op een linksback. We hebben ook een spits gekocht en een klapper gemaakt met een zelf opgeleide speler." 

 1. PSV in extase na zege in gevreesde Kuip
  Nabeschouwing

  PSV in extase na zege in gevreesde Kuip

  Als PSV in april of mei met de schaal op het Stadhuisplein staat, is zondagmiddag een heel cruciaal moment geweest. In plaats van het gevreesde puntenverlies bij Feyenoord, won PSV met 1-3. Dik verdiend, want PSV was vanaf de eerste seconde de baas op het vooraf zo gevreesde terrein. Minstens zo belangrijk nieuws kwam er uit Amsterdam, waar Ajax in eigen huis twee punten liet liggen. Door de remise tegen ADO Den Haag is de voorsprong van PSV weer zeven punten en ligt de ploeg nu echt op koers voor de 24ste landstitel.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
1569 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

 • Eens (62%)
 • Oneens (38%)
2200 stemmen