Volledig scherm
Marcel Brands, directeur voetbalzaken van PSV. © Joep Leenen

Brands: 'Focus ligt op linksback, maar PSV had prima transferperiode'

VIDEOPSV heeft de afgelopen periode naarstig gezocht naar een linksback, maar is daar niet in geslaagd. Directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV ging donderdag in op de gang van zaken tijdens de transferwinter bij de Eindhovense club. 

Hij wilde onder meer 'het groepsproces bij de Eindhovense club niet verstoren', zo gaf hij aan als reden waarom niet per se een versterking is gehaald. Hij is het ook niet eens met de vaststelling van trainer Phillip Cocu dat PSV 'het niet goed heeft gedaan'. 

Brands stelde dat eerst is gekeken naar de prioriteitenlijst van PSV en dat daaruit namen naar voren zijn gekomen voor een structurele versterking van de positie van linksback bij PSV. "We wilden het groepsproces niet verstoren en bovendien spelen we nog maar een beperkt aantal wedstrijden", zo gaf hij aan. "Daarbij hebben we eerst naar de lange termijn gekeken", aldus Brands. Geen van alle namen op deze lijst bleek haalbaar. De technisch manager liet onder anderen weten dat Jaïro Riedewald een optie was. 

Brenet

Daarna is gekeken naar een optie voor de korte termijn, als back-up voor Joshua Brenet, de huidige linksback van PSV. ,,We vonden een tijdelijke oplossing in het laatste tijdvak van de transferperiode alleen nog geschikt." PSV lijkt al een nieuwe oplossing voor de linkerkant van de defensie voorhanden te hebben vanaf seizoen 2018/2019, maar Brands wilde daar verder niet op ingaan.  

,,Wij hebben met zijn allen vanaf dag 1 geweten wat we doen en waarom we het doen. Er zijn ook spelers die de stap naar PSV niet geschikt vinden. Dan gaan we daar niet mee om zee. Ik denk dat we een prima transferwindow gehad hebben, maar voor de buitenwacht ligt de nadruk op een linksback. We hebben ook een spits gekocht en een klapper gemaakt met een zelf opgeleide speler." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV