Burgemeester John Jorritsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester John Jorritsma. © ANP

Burgemeester Jorritsma haalt opnieuw uit naar de KNVB: ‘Het gaat nu om het balkonnetje van opa en oma’

InterviewEINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma is ineens een prominent bestrijder van het uitspelen van de eredivisie geworden. ,,Als je een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks aan de hand is.”

,,Ik ben boos. Rabiaat zelfs.” Eindhovens burgemeester John Jorritsma zet direct de toon richting voetbalbond KNVB als hem wordt gevraagd zijn uitspraken van afgelopen week toe te lichten. ,,Voetbal is er voor de samenleving, maar de samenleving is er niet voor het voetbal. Dat zou wat moois worden”, zo geeft de 63-jarige bestuurder zijn gevoelen over het optreden van ‘Zeist’ in de afgelopen weken weer. ,,Ik zit hier absoluut niet om het voetbal te bashen en ben zelf een enorme liefhebber, maar we gaan voor het voetbal geen status aparte creëren.”

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV