Volledig scherm
Steven Bergwijn © BSR Agency

Cijfers van Bergwijn trekken veel bekijks van Europese topclubs, waaronder Inter

Steven Bergwijn focust zich momenteel met PSV op de strijd om het kampioenschap in de eredivisie, die misschien wel tot de laatste speeldag (12 mei) spannend blijft. Ondertussen azen tal van buitenlandse clubs op zijn handtekening voor de komende seizoenen. De international laat het allemaal over aan zijn zaakwaarnemer en houdt zich alleen met PSV bezig, waarvoor hij met twaalf treffers en evenveel assists in dit seizoen belangrijk is geweest. Het zijn fraaie cijfers, die internationaal opvallen. 

Italiaanse media citeren dinsdag de zakelijke begeleider van Bergwijn, Fulco van Kooperen, die aan heeft gegeven met de leiding van Internazionale over Bergwijn te hebben gesproken. De Italiaanse club was dit seizoen een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League en houdt zijn verrichtingen al geruime tijd in de gaten. 

Ervaren

Het is maar een van de geïnteresseerde clubs, want ook in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland staat Bergwijn hoog genoteerd op de scoutingslijsten van de topteams. De snelle en fysiek sterke aanvaller is ondanks zijn jonge leeftijd - Bergwijn is pas 21 - al een ervaren speler. Meer dan 160 wedstrijden in het betaald voetbal prijken al op zijn palmares en daarmee is zijn carrière vanaf het debuut op zijn zestiende (bij Jong PSV-Achilles’29) goed op gang gekomen. Bij het eerste elftal van PSV kwam Bergwijn in totaal 115 keer in actie, bij Jong PSV speelde hij in de Keuken Kampioen Divisie 31 keer en daarnaast prijken 5 A-interlands en 10 duels voor Jong Oranje op zijn palmares. 

Bergwijn was al veertien keer actief in een Champions League-wedstrijd voor PSV, waarmee hij dit seizoen als gezegd tegen Inter speelde en ook FC Barcelona en Tottenham Hotspur trof. Mark van Bommel gaf eerder dit seizoen al aan Bergwijn ‘misschien wel Europese top’ te vinden. Vorige week zei de trainer nog dat Bergwijn ‘bij hem altijd speelt’. 

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV