Volledig scherm
Hirving Lozano, de nieuwe aanwinst van PSV. © Thomas Bakker

'Circus Chucky' in het Philips Stadion

EINDHOVEN - Het was gisteren toch echt 'Circus Chucky' in het Philips Stadion in Eindhoven. De perszaal in de thuishaven van PSV barstte uit zijn voegen tijdens de presentatie van Mexicaans international Hirving Lozano (21). 

door Rik Elfrink

En passant kregen ook Marco van Ginkel en Derrick Luckassen hun eerste PSV-shirt van clubicoon Willy van der Kuijlen, maar het draaide toch vooral om de nieuwe Latijns-Amerikaanse aanvaller. De in de voetballerij al door de wol geverfde Van Ginkel had zelf wel verwacht dat de aandacht vooral naar Lozano zou uitgaan, maar moest zelf verbaal ook nog een paar keer aan de bak. 

Voetbaldirecteur Marcel Brands van PSV verontschuldigde zich omdat de bijeenkomst een 'Brabants kwartiertje' te laat begon, maar niemand die er om maalde. De pakweg vijftien Mexicaanse journalisten hadden ondertussen de gelegenheid om hun live televisie- of internet-uitzending nog verder op te rekken. Bij miljoenen voetbalfans in het land gaat het beeldmateriaal over Lozano erin als koek. Hun Nederlandse collega's konden de verwondering over zoveel media-belangstelling ondertussen even op zich laten inwerken. 

Volledig scherm
Het nieuwe trio van PSV. © pro shots

In totaal vijftien camera-ploegen en enkele tientallen reporters schoven aan voor 'Chucky', zoals de dreigende vleugelaanvaller liefkozend wordt genoemd. De man die zichzelf tijdens trainingskampen in het donker onder bedden verstopt en daarna ploeggenoten laat schrikken, gaf aan geen druk te voelen en de klus bij PSV ook zonder Héctor Moreno en Andrés Guardado te kunnen klaren. "Zij hebben me wel aangeraden om naar PSV te gaan en me verteld dat hier betrouwbare en kundige mensen actief zijn. Het is natuurlijk jammer dat ze er niet meer zijn, maar ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen en PSV beter te maken."

'Skiete Willy'

Clubicoon Willy van der Kuijlen reikte het eerste PSV-shirt aan de Mexicaan en daarmee is een transfer van PSV traditiegetrouw pas rond. Wat een enorme aandacht voor zo'n 'menneke', moet hij welhaast gedacht hebben. In zijn toptijd als voetballer had nog niemand het over streams, likes, clicks, views en hits. Van der Kuijlen moest ballen binnen rossen en was als 'Skiete Willy' natuurlijk ook al een merk. Zijn adres stond in zijn tijd als speler gewoon nog in de VI-seizoensgids. Door alle financiële en technologische ontwikkelingen is er nu iets meer 'gekkigheid' rond spelers. Lozano en zijn familie werden gisteren in het stadion onder meer gevolgd door twee in Nederland gestationeerde journalisten uit Mexico, die vrijwel iedere schrede kunnen filmen en mogen uitzenden. 

Volledig scherm
Hirving Lozano moet de verwachtingen nu in zien te lossen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Verwachtingen

De hoofdpersoon zelf staat voor de niet te onderschatten klus om alle hooggespannen verwachtingen waar te maken. Samen met zijn gezin, Lozano heeft al twee kinderen, gaat hij in het centrum van Eindhoven wonen. "Ik ga gewoon ongelooflijk mijn best doen en wil zoveel mogelijk goals maken", sprak hij tegen iedereen die het wilde horen. Technisch manager Marcel Brands realiseert zich dat de opgave groot kan zijn. "Hirving is natuurlijk al wel een speler die op zijn 21e al geruime tijd international is en op het hoogste niveau heeft laten zien wat hij kan. Niettemin kan de beginfase bij PSV voor hem een lastige periode zijn en moeten we hem goed begeleiden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV