Volledig scherm
Pascal Jansen, trainer van Jong PSV. © Proshots

Coach Jansen ziet Jong PSV na tegenslag toch nog hard uithalen

EINDHOVEN - Ontspannen stond Jong PSV-trainer Pascal Jansen vrijdagavond na de 4-1 zege van zijn ploeg op FC Eindhoven de pers te woord. "We hebben ons hersteld na de nederlaag van vorige week. Ook in de wedstrijd hebben we ons hersteld. Ik vond dat we vandaag niet goed begonnen en in het begin te veel achteruit bleven lopen."

Jansen blijft met zijn ploeg koploper en dat terwijl topscorer Sam Lammers aan de kant bleef en ook de verwachte keeper Remko Pasveer niet werd vrijgegeven door het eerste elftal. "Dat betekende dat Yanick van Osch bij ons weer onder de lat kon staan en dat heeft hij wat mij betreft goed ingevuld." Lammers zit zaterdag op de bank bij het eerste elftal, dat het opneemt tegen Sparta. Tegen FC Eindhoven stond daarom Luiz 'Beto' da Silva in de spits. Hij stond aan de basis van de gelijkmaker (1-1) en liet zelf enkele kansen liggen.

Jansen zag dat zin ploeg na het matte begin uitliep naar een 4-1 zege. "We scoren op een goed moment natuurlijk, zo vlak voor rust. Na de 3-1 was ik er nog niet gerust op dat we zouden winnen. In de eerste divisie weet je het nooit en dit was een wedstrijd waarin de eventuele 3-2 zomaar het spelbeeld weer kon doen kantelen. Uiteindelijk zetten we zelf de beslissing op het bord."

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (49%)
1011 stemmen