Coach van Haugesund: ‘We hebben 25 jaar op een club als PSV gewacht’

VIDEOJostein Grindhaug, de hoofdtrainer van FK Haugesund, was een stuk vrolijker tijdens zijn persconferentie dan PSV-coach Mark van Bommel een paar uur eerder was toen hij de pers toesprak. Terwijl de Eindhovenaren toch de grote favoriet zijn, maar misschien wel juist daardoor.

Grindhaug had niet graag een ‘mindere’ tegenstander gewild dan PSV in deze voorronde van de Europa League. ,,Nee, eindelijk komt er een topploeg naar Haugesund. Daar hebben we 25 jaar op gewacht!” Hij ziet zijn ploeg weliswaar als underdog, maar acht Haugesund niet kansloos. ,,Het wordt de grootste wedstrijd in de geschiedenis van deze club en we zullen ook de beste wedstrijd in onze geschiedenis moeten spelen om kans te maken tegen PSV. Maar we spelen thuis en met hulp van onze supporters is er veel mogelijk.” 

Grindhaug zei het onbegrijpelijk te vinden dat PSV door Basel werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. ,,PSV was de betere ploeg over twee wedstrijden en had de meeste en de beste kansen.” 

Volledig scherm
Jostein Grindhaug, coach van FK Haugesund © ED
  1. ‘Mo’ staat voor zijn eerste topper met PSV en mag opnieuw proberen zijn grenzen verleggen

    ‘Mo’ staat voor zijn eerste topper met PSV en mag opnieuw proberen zijn grenzen verleggen

    Op de klanken van het hitje waar Anita Doth en Ray Slijngaard begin jaren negentig de discovloeren mee veroverden, zingen de PSV-supporters momenteel hun nieuwe troetelkind toe. Op dit moment lijkt het liedje ‘No limit’ perfect gekozen. Terwijl er voor hem nog meer dan een wereld te winnen is, lijken er even geen limieten te zijn voor Mohamed Ihattaren, die vandaag aan zijn eerste PSV-Ajax begint.

PSV